g.Žerjavar da ne bo pomote, to je le primer take sklopke s tuje strani(od enega japonca mislim da (
http://homepage3.nifty.com/amigos/index-e.html) , pač na spletu kdaj pa kdaj pogledam saj ima človek dobre ideje, njih realizacija pa še boljša),
moja pa je dokaj podobna, le manjša ter grša

:) funkcionira pa prav tako-vsaj upam da bo.
drugače pa mislim da bi na kot zasuka vezi(sklopke) ob max. momentu(1,5 Nm) koračnega motorja, ki je navsezadnje zelo majhen, bolj vplivala mogoča netočnost izdelave(kar pa se lahko reši), kot pa elastičnost vložka, saj so tu momenti zelo majhni.
vendar pa ne morem ničesar trditi saj je nisem še preizkušal(meril določenih stvari...in jih zaenkrat nisem imel niti namena početi.), vem pa da koračni motor(1,5 Nm) z roko zlahka zaustaviš, sklopko pa ne boš občutno torzijsko zvil(gre za isti premer). sicer pa(če predpostavimo da se sklopka zvije)za 1 stopinjo se za tako hobi stvar skoraj ne bi poznala.
predpostavljam ker ne vem:
fi 10 ==> M10 vreteno 1,5mm je korak torej je napaka ki vpliva na točnost na sklopki(max. kot zasuka je 1°) 1,5/360*1° == 0,005 mm kar pa bi bilo za hobi mašino res velik dosežek.
torej, mislim da se je treba drugim stvarem bolj posvetiti kot temu. je pa res da če je dobra sklopka, oz. celo idealna si en korak bližje zmagi.

:)