Izpuh domače izdelave
Moderatorji: -M-, čopi, eustahije
38 prispevkov
• Stran 1 od 3 • 1, 2, 3
Izpuh domače izdelave
zanima me, ali mora imeti pri 2-taktnem motorju izpuh kaj kompresije in koliko je to (cca.)?
save water, drink beer
- aljo-je-letu-srt
- Strokovnjak

mislil sm ali mora zadrževati izpušne pline. (razlika med izstopno luknjo pri izpušnem kanalu in luknjo na koncu izpuha)
save water, drink beer
- aljo-je-letu-srt
- Strokovnjak

če ga sam izdelam, ali potem lahko uporabim mere lukenj z mojega mf-ja in izračunam razmerje?
save water, drink beer
- aljo-je-letu-srt
- Strokovnjak

Nekje sem pred nekaj časa staknu en fajni exhaust calculator.
Vstavil sem podatke, dobil pa sem mere izpuha
tak po delih, kote, vse.
Potem sem izrezal pleh, ga skupaj zavaril, malo semi mel probleme z krivinami ampak ko je bil končan je stvar dejansko delovala tak kot mora
Naredil sem pa 2, enega da deluje pri 5700 o/min,
drugega pa pri 9000 o/min. Ta drugi je bil daljši in pa ožji.
Sj če primerjač MF-ove modele ti je tudi takoj jasno, pač odvisno kakšno karakteristiko rabiš, tako pa potem narediš.
Mal pogooglaj za Exhaust calculator, pa če neboš dobil kakega pametnega potem mi povej, da ti ga pošljem, če ga še najdem
tak po delih, kote, vse.
Potem sem izrezal pleh, ga skupaj zavaril, malo semi mel probleme z krivinami ampak ko je bil končan je stvar dejansko delovala tak kot mora
Sj če primerjač MF-ove modele ti je tudi takoj jasno, pač odvisno kakšno karakteristiko rabiš, tako pa potem narediš.
Mal pogooglaj za Exhaust calculator, pa če neboš dobil kakega pametnega potem mi povej, da ti ga pošljem, če ga še najdem
- Relanium
- Strokovnjak

Super zadeva
http://fpp.hamradio.si/roost/software/index.html
Pa še lenim razmerje olje:bencin računa
http://fpp.hamradio.si/roost/software/index.html
Pa še lenim razmerje olje:bencin računa
“The biggest obstacle to wealth is fear. People are afraid to think big, but if you think small, you’ll only achieve small things.” T. Harv Eker
- uros99
- Strokovnjak

- Relanium
- Strokovnjak

Muck napisal/-a:http://www.mh-aerotools.de/airfoils/javapipe_en.htm
Še en programček
No modernejša oblika že videnega
“The biggest obstacle to wealth is fear. People are afraid to think big, but if you think small, you’ll only achieve small things.” T. Harv Eker
- uros99
- Strokovnjak

Relanium napisal/-a:Nekje sem pred nekaj časa staknu en fajni exhaust calculator.
tak po delih, kote, vse.
Potem sem izrezal pleh, ga skupaj zavaril, malo semi mel probleme z krivinami ampak ko je bil končan je stvar dejansko delovala tak kot mora![]()
imam program. sem poizkusil pa mi ni jasno kako je možno ujeti te kote (5,3 stop.)
p.s. : hvala za linke
save water, drink beer
- aljo-je-letu-srt
- Strokovnjak

aja, še nekaj.
koliko obratov doseže apn6? eni govorijo da čez 10000obratov/min, tudi do 15000obr/min. jaz tega ne verjamem ravno najbolj.
koliko obratov doseže apn6? eni govorijo da čez 10000obratov/min, tudi do 15000obr/min. jaz tega ne verjamem ravno najbolj.
save water, drink beer
- aljo-je-letu-srt
- Strokovnjak

aljo-je-letu-srt napisal/-a:aja, še nekaj.
nepredelane izvedbe imajo več kot dovolj na oko odmerjenih 7000-8000
še posebej tiste najbolj zaprte
Lp
- Per0
- Novinec

38 prispevkov
• Stran 1 od 3 • 1, 2, 3
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov