STROJNISTVO.com • Poglej temo - Gostovanje spletne strani in registracija domene

Gostovanje spletne strani in registracija domene

Tukaj lahko objavite kakršnokoli šalo, anekdoto ali kaj drugega na temo strojnikov v industriji ali na sploh.

Moderator: -M-

Gostovanje spletne strani in registracija domene

OdgovorNapisal/-a Technician » 20.5.2010 9:27

Na tem forumu nikoli ne opazim kakšne debate na temo postavitve spletne stzrani in vsega kar spada zraven. Npr. zanima me kje je mogoče enostavno in poceni dobiti plac za postavitev spletne strani, ugodno registrirati domeno, kdo poceni izdeluje spletne strani itd..

Vsako mnenje dobrodošlo.
Technician
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Enduraš » 20.5.2010 10:29

Jaz sem sam naredil spletno stran za naše podjetje (elektro Pirnat), domeno in prostor pa imamo pri Domenar-ju. Zaenkrat je vse OK.

Glavni strošek je pa definitivno izdelava spletne strani, ki se giblje od 150€ naprej (izdelava spletne vizitke).
Sam ne se kregat.
Enduraš
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Gostovanje spletne strani in registracija domene

OdgovorNapisal/-a baklava » 20.5.2010 12:09

Technician napisal/-a:Na tem forumu nikoli ne opazim kakšne debate na temo postavitve spletne stzrani in vsega kar spada zraven. Npr. zanima me kje je mogoče enostavno in poceni dobiti plac za postavitev spletne strani, ugodno registrirati domeno, kdo poceni izdeluje spletne strani itd..

Vsako mnenje dobrodošlo.

hitrost.com

domena + 500Mb prostora = 55EUR/leto

baje da se pri provajderih iz ZDA, da še ceneje dobiti....

malo prebrskaš po netu in si narediš enostavno spletno stran, za kaj bolj resnega pa se obrneš na profesionalce

LP
baklava
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Technician » 20.5.2010 20:24

Baklava, hvala za info. Od doslej znanih so najcenješi. Pa so zanesljivi in imajo hitre povezave?
Technician
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a elvis » 20.5.2010 20:41

Pri hitrost.com je po moje najbolje, pa še težav ne boš imel z njihovo prijazno nadzorno ploščo, če jo boš kaj rabil za kakšne nastavitve. Kar pa se spletne vizitke tiče, pa se mi zdi bolj primerna spletna stran; sicer je nekoliko dražja, vendar veliko bolj funkcionalna. Na kakšen način pa bi se lotil zadeve in kakšno stran bi potreboval?
Biti to kar smo in postati to, kar smo zmožni postati, to je edini cilj življenja.
elvis
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Slavcr » 21.5.2010 4:48

Kaj pa pravzaprav je spletna vizitka? Kakšna je razlika med njo in stranjo?
Slavcr
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Technician » 21.5.2010 7:44

elvis napisal/-a:Pri hitrost.com je po moje najbolje, pa še težav ne boš imel z njihovo prijazno nadzorno ploščo, če jo boš kaj rabil za kakšne nastavitve. Kar pa se spletne vizitke tiče, pa se mi zdi bolj primerna spletna stran; sicer je nekoliko dražja, vendar veliko bolj funkcionalna. Na kakšen način pa bi se lotil zadeve in kakšno stran bi potreboval?

Zanimam se za te stvari ker, ko "bom velik", si bom napravil spletno stran. :lol:
Technician
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a baklava » 21.5.2010 8:28

Technician napisal/-a:Baklava, hvala za info. Od doslej znanih so najcenješi. Pa so zanesljivi in imajo hitre povezave?

Osebno do zdaj nisem imel nobenih težav. Sicer nisem advanced uporabnik njihovih storitev, ampak bolj tako amatersko.

Res ti ni treba biti velik, da si narediš spletno stran. Če je vsaj malo tehnika v tebi, preberi nekaj o html jeziku, inštaliraj si dreamweaver, poišči kakšno zanimivo ozadje i že imaš amatersko spletno stran.

LP
baklava
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 21.5.2010 9:35

http://www.google-apps.4secnet.com/url_ ... tne_strani

http://sites.google.com/?pli=1

nič ni treba znat... plac zastonj

ni pa lih dreamweaver
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Technician » 21.5.2010 11:11

Baklava, sem že nekaj čaral s SeaMonkey-em, pa je kar šlo. Tako, za hec sem treniral. Vendar se tam dela vse v grafičnem vmesniku in se potem generira HTML koda. A pri Dreamweaverju se klasično programira? Nima grafičnega vmesnika? Skoraj malo dvomim.

Tole z Googlom pa ne razumem čisto. Pravzaprav mi ni nič jasno. A uporabljaš googlovo domeno in delaš v bistvu podstran kot svojo uporabniško stran? Če si takšne volje, Ktm 1001, malo razloži.

PS: Sem že ugotovil za kaj gre.
Technician
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a elvis » 21.5.2010 13:35

Slavcr napisal/-a:Kaj pa pravzaprav je spletna vizitka? Kakšna je razlika med njo in stranjo?

Spletna vizitka

Enostavna predstavitev brez dodatnih modulov.

- do 5 podstrani,
- do 3 slike,
- vgradnja logotipa,
- kontakt (modul za direktno pošiljanje povpraševanja),
- enostavna anketa,
- enostavno upravljanje z vsebino s pomočjo vmesnika, ki je zelo podoben programom kot so Word...,
- postavitev na strežnik + gostovanje (če gostovanje že imate mora strežnik podpirati php in mySql),
- vpis v spletne imenike in v vsaj tri slovenske iskalnike ( najdi.si , slowwwenia , matkurja )

No, saj tudi to ni talo malo... ;-)
Biti to kar smo in postati to, kar smo zmožni postati, to je edini cilj življenja.
elvis
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Technician » 21.5.2010 14:27

Meni pa ni jasno tole.. "vpis v spletne imenike."

Kakšne imenike??? A ni tako, da spletni iskalniki iščejo in najdejo tisto, kar je mogoče najti. Kvečjemu lahko stran prilagodiš, da so iskalna gesla čimbolj "iskanju prijazna". Temu se pa menda reče optimiranje strani, če se ne motim.
Tole s spletnimi imeniki se mi zdi prodajanje megle.

PS: glede na zanimanje, je kar prav, da sem odprl tole temo.
Technician
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 21.5.2010 14:36

Technician napisal/-a:Meni pa ni jasno tole.. "vpis v spletne imenike."

Kakšne imenike??? A ni tako, da spletni iskalniki iščejo in najdejo tisto, kar je mogoče najti. Kvečjemu lahko stran prilagodiš, da so iskalna gesla čimbolj "iskanju prijazna". Temu se pa menda reče optimiranje strani, če se ne motim.

Ubistvu ni povsem tako. Večina iskalnikov novih strani ne vključi samodejno, je pa enostavno dodati v iskalnike tukaj so povezave za dodajanje http://bblmedia.com/addurl.html
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a elvis » 21.5.2010 14:38

Technician napisal/-a:Meni pa ni jasno tole.. "vpis v spletne imenike."

http://imenik.odpri.si/
http://www.spletni-imenik.eu/
http://www.google.si/dirhp
elvis
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a baklava » 21.5.2010 18:34

Seveda ga ima, preklopiš iz enega okolja v drugo. Po želji. Kar se meni zdelo zelo zelo fajn je to da lahko iz Dream Weaverja uploadaš stranico na splet.

oprosti, ko se omenil html, se imel občutek, da sploh ne poznaš html-ja.....

priporočam ti, če imaš urico časa, da si inštaliraš DW in si ga ogledaš. Prej sem imel občutek, da je to zelo zelo komplicirana in zahteva reč, vendar ni tako.....skratka priporočam vsaj za pogledat....

LP

Technician napisal/-a:Baklava, sem že nekaj čaral s SeaMonkey-em, pa je kar šlo. Tako, za hec sem treniral. Vendar se tam dela vse v grafičnem vmesniku in se potem generira HTML koda. A pri Dreamweaverju se klasično programira? Nima grafičnega vmesnika? Skoraj malo dvomim.

Tole z Googlom pa ne razumem čisto. Pravzaprav mi ni nič jasno. A uporabljaš googlovo domeno in delaš v bistvu podstran kot svojo uporabniško stran? Če si takšne volje, Ktm 1001, malo razloži.

PS: Sem že ugotovil za kaj gre.
baklava
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Iz življenja strojnikov

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov