epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Abakus napisal/-a:Še en vidik. Delodajalec te pošlje na sejem v tujino, vse skupaj traja 3 dni. Delodajalcu si na razpolago 3x24 ur, plačano pa imaš 3x8 ur plus dnevnice. Je že kdo pričakoval plačilo 48 ur nadur? Na nek način bi bilo prav, a vendar to ni delo.

Slavc napisal/-a:Na moje direktno vprašanje podjetnikom, kako obravnavajo svoje zaposlene le en odgovor.....???
Glede na takšno vrsto partnerjev na tem portalu in še celo vrsta "uglednih" podjetij. Kaj to ni sramota.
Rekel bi, da beseda izkoriščanje delavcev ni dovolj. Poleg tega je izrazitejša pohlepnost novodobnih lastnikov in podjetnikov in močno upam, da se jim bo to maščevalo.

acestudio napisal/-a:Pa saj je vsem jasno, zakaj se gre. Z eno besedo, izkoriščanje, izkoriščanje in še enkrat izkoriščanje. Če se pustite, se bo pač to dogajalo.
Ampak v tej zgodbi so za mene glavni krivci inženirji, oz. diplomirani strojniki, kateri se pustijo nategovati za 700-900eur mesečne plače in ne izkoriščevalski lastniki! Tudi ne krivim te iste lastnike, kateri nam vsem skupaj v teh časih ne plačujejo prispevkov, ampak državo, ker to dovoljuje !!!
Re: BountyH:
No realen svet je takšen, da sem si v kratkem času uspel najti službo, kjer bom imel še kar nekaj večji osnovni dohodek za 8 urni delovni čas, kot pri prvem delodajalcu. Skrivnost uspeha - pogum in vztrajnost štejeta).
Razne tiče na tem forumu pa tudi prosim, da ne zavajajte ljudi z psiho-besednimi forami ala.., "v teh časih ni veliko maneverskega prostora", "bodite srečni, da imate delo", "pri drugih je še slabše", "dela ni", "bodi zadovoljen nad tem kar dobiš" bla, bla, bla...Vse besede so mi še kako znane od raznih direktorjev, kateri so zgleda skupaj obiskovali motivacijski "recesijski" tečaj za delavca.....
Ko je že govora o podarjenih urah delavca, kateri se mora peljati od točke A do točke B izven delovnega časa;
Poglejte doktorje, kateri so plačani za stanje pripravljenosti in to ne malo. Pa takrat ti osebki delajo; NE !!!

KY napisal/-a:Slavc napisal/-a:Na moje direktno vprašanje podjetnikom, kako obravnavajo svoje zaposlene le en odgovor.....???
Glede na takšno vrsto partnerjev na tem portalu in še celo vrsta "uglednih" podjetij. Kaj to ni sramota.
Rekel bi, da beseda izkoriščanje delavcev ni dovolj. Poleg tega je izrazitejša pohlepnost novodobnih lastnikov in podjetnikov in močno upam, da se jim bo to maščevalo.
Podjetniki nismo ravno pogosti na forumih.![]()
Meni ni problem dati plače, če si jo je človek sposoben zaslužiti. Celo zelo rad dam visoko plačo, saj je z dobro plačanimi in zadovoljnimi ljudmi dosti lepše delati. Srečujem se pa s problemom, da moraš človeka za rokico voditi skozi projekt, pa ti še vedno uspe nasuti napak in neumnosti v projekt, da imaš včasih več škode, kot koristi z njim.![]()
Pri meni je imel človek s poklicno šolo precej večjo plačo, kot se znate nekateri pohvaliti, odšel je pa zato, ker se v dveh letih ni uspel popolnoma nič novega naučiti.
Iščem konstrukterja, ki je sposoben zaslužiti za dobro plačo, prispevke, delovni prostor, opremo ki jo rabi, ogrevanje in osvetlitev ki jo potrebuje, meni je pa dovolj, da ostane tisti minimum, da se mi ga splača gledati pod nogami. Morda pol njegove plače.![]()
Si zainteresiran?![]()
LP

Slavcr napisal/-a:KY, tudi mene nekoliko zanima. Imam pa dva pomisleka:
Tvoja skromnost - zadostuje ti "tisti minimum" - koliko neki je to?
Tvoja nadutost - da bi človeka "gledal pod nogami" - če rabiš predpražnik, ne išči konstrukterja. Si že kdaj slišal, da so poleg plače pomembni tudi človeški odnosi?
Pa nikar prav preveč ne zameri .

korenje napisal/-a:ponujaš več kot 2000€/mesec?

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov