STROJNISTVO.com • Poglej temo - ARM

ARM

CAD/CAM/CAE integrirani programski paket, ki uporabniku nudi rešitve za celotni proizvodni proces, od konstrukcije do analize in proizvodnje.

Moderator: -M-

ARM

OdgovorNapisal/-a Starbucks » 19.11.2025 15:20

Pozdravljam vse na tem forumu, ker po desetih letih je to moja prva objava.

Zadeva pa je sledeča.

Sem zahteven uporabnik Cati-je V5 in v prihodnosti bomo šli na 3d experience. Kar me moti so AMDjevi in Intelovi top procesorji (i9), ki v single core delujejo tudi do 43 % počasneje kot M5 Pro od Appla. Kako šele so slabi rezultati i7 na laptop delovnih postajah. Ker večina časa preživim v single core, bi mi ta Apple zelo prav prišel, čeprav stane več, Tistih par rednerjev, ki jih moram naredit pa tudi ni problem, saj grem vmes na kafe.

Dassault očitno ne vidi kako dobri so M procesorji in trmasto vztraja na x86, ozirma na obsolete tehnologiji če mene vprašate. Prihodnost je ARM.

Lep pozdrav.
Starbucks
Sodelavec
Sodelavec

Re: ARM

OdgovorNapisal/-a fogl » 21.11.2025 11:20

Se pravi zbiraš prispevke za novi Apple? :D
Lep pozdrav,
Klemen
fogl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CADfreak » 21.11.2025 12:39

Pozdrav.

Dassault in vsi ostali sigurno spremljajo razvoj procesorjev, namestitve zanje pa ne naredijo, ker se jim to pač ne splača, vsi so že dolgo tega prešli na WinTel (Windows + Intel & AMD) platformo. Še Siemens NX (nekdanji Unigraphics), ki je edini vztrajal na Apple platformi, se je pred leti umaknil od tam, in je eden redkih, ki še delno podpira Linux...

Sicer pa ni problema, bo pač super ARM procesor emuliral WinTel platformo, pa boš pač tako svojo katico poganjal...

Se pa stari mački ta velikih CAD firm še verjetno spominjajo, kako je bilo fino podpirati vse tiste RISC procesorje in verzije UNIX-ov :P

...pa da bi vam CAD tekoče delal...

Jože
CADfreak
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Starbucks » 21.11.2025 12:59

Sploh ne razumem, kako lahko Intel in AMD delata tako slabe čipe. V CAD večino časa preživiš v single core in tu Apple raztura, pa tudi drugi proizvajalci ARM čipov ne zaostajajo dosti za njim. I9 tudi ni poceni pa še 43% slabši rezultat na single core doseže proti osnovnem M5. Vsa video in glazbena produkcija je že na njih, in ne reč da en dan tudi Dassault naredi port. Do takrkat pa bomo šibali i7, ki tudi ni poceni in z performansi daleč daleč pod M5, kajšele M5 pro in M5 Max. Da o trajanju baterije v laptopu sploh ne govorimo. M5 dela max na 60 W, I9 na 150 W, pol pa se čudi, pa še grafična doda par deset watov.
Starbucks
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Catia

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov