Napisal/-a reber » 18.11.2025 22:33
Sosed zraven ima "zevnk" zabetoniran, voluharja nima, tudi bramorja ne.
No, jaz si zaenkrat ne morem privoščit betoniranja iz več razlogov (finančni je še najmanjši), lahko bi kvečjemu zakopal betonske plošče, robnike, karkoli v tem smislu... enakovredno bo to narejeno s kovinsko bariero, oziroma s plehi.
Imam rastlinjak in tople grede, tam notri ni voluharja niti bramorja, rob v rastlinjak je samo 5cm.
OK, malo smo, oziroma ste zašli, metoda je že preverjena in deluje. Voluhar je na površju ranljiv in zelo zelo redko dela premike na površju. Ko se sprehaja sem in tja, bi moral preko bariere vsakokrat, zato se takih območij izogiba, koplje ob pregradi naokoli, če prestopi, ne gre daleč, prej odneha, nikakor mu ni všeč delat prehodov na površju. Če prej omenjen Tom na površju ne bo prisoten, lahko dodam še pregrado na površju v obliki betonskega robnika, navadne lesene deske, 10cm je preverjeno dovolj, če je več je "neprebojno".
Voluhar nikakor ni problem bistva te teme, zanj bi bil dober šlampasto poglihan pleh, ne mislim glihat zarad tega, niti ni bistveno pomembna količina in dejstvo koliko se splača.
Še 1x hvala za dosedanje predloge in pomoč. Danes sem že bil malo v akciji, iskal sem stroj kjer bi lahko probal, naredil test.
.