STROJNISTVO.com • Poglej temo - Podometni WC splakovalnik Geberit

Podometni WC splakovalnik Geberit

Dela v hiši in okoli nje, manjša popravila...

Moderator: -M-

Re: Podometni WC splakovalnik Geberit

OdgovorNapisal/-a Demz » 12.6.2026 6:45

Zadnjih 30 let intenzivno proizvajamo inženirje. BRAVO ! Kje je pa support?

Vsi ti na novo proizvedeni inženirji bi nam morali torej zagotoviti samooskrbo, tehnološko neodvisnost, ... skratka superiornost v modernem svetu. Nihče pa ne pomisli, da "gredo vsi ti inženirji kdaj pa kdaj tudi malce na cesarski stolček" in da je treba za njimi pospravit.

Dodana vrednost inženirske ure - DA, toda nikar misliti, da boš vso dodano vrednost sam pokasiral. Je kopica raje za teboj, ki komaj čaka, kaj boš izumil. Ker vedo, da bo s tem za teboj še več pospravljanja in torej drobtinic zanje.

Fak, iz enega WC kotlička je nastalo tole? :o :oops:
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mirator » 12.6.2026 8:54

Fak, iz enega WC kotlička je nastalo tole?

Ja, kar nekam vaju je odneslo.
Izval pa si me s tole izjavo:
Si inženir. Izumi torej mašinco za srečno življenje.

Vidiš, ne rabiš mašince. Rabiš samo idejo, ki jo znaš ali zmoreš realizirati. Jaz npr. sem si polepšal dan z realizirano idejo (in sem si lahko zapel Domicljevo: Danes bo srečen dan), ki sem jo na začetku priložil.
Tukaj je denar povsem posrednega pomena. Gre za to, da bi zaradi odlomljenega koščka plastike, moral zamenjati kompletno notranjost (in po nepotrebnem, zaradi odpadka, obremenil okolje) in da verjetno obstaja še kakšna rešitev.
mirator
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 12.6.2026 13:38

Seveda. Saj za to se gre. Ideje in ustvarjanje so še vedno tisto pravo.
Hotel sem povedati, da kar si naštel, če bi se odločil za zamenjavo, pač ni tako hudo drago, kot eni tule pretiravajo. Pa če vse pustiš in daš denar na stran, je treba biti realen. Tudi jaz velikokrat za sebe žida igram in šparam, tam kjer se na koncu nič ne pozna. Namesto da bi študiral kako 100 jurjev več na leto zaslužiti in bi bilo to to. Se pa počasi odvajam te navade. Ampak kakšen hobi pač mora biti, kjer ni denar prva tema.
Problem nastane, če si škrt do sebe in potem s to škrtostjo še drugim greniš življenje. Bodimo realni - če vsak dan ne greš na kofe, tudi čez 30 let ne bo za bajto, kot zdaj mladim neka velepametna prejšnja generacija prodaja. Svašta.
Je pa danes seveda vse drugače, kot je bilo pred 30 in plus leti. Čeprav nekatere stvari še vedno nujno potrebujemo.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 12.6.2026 16:44

Fantje :D , gre za rešitev zagate. Možakar je predstavil svojo ročnost in zmagal, nakar se je vsulo kup "inženirskih" opcijskih rešitev s 3D tiskom originala itd.

Zato moja reakcija. Hvalabogu da je še kdo kje pripravljen malce pomigati z levim ušesom za možganom izza betice in pokazati praktično možnost popravila - vsaj začasnega. Vse v nadaljevanju so pa nakladanja v stilu: kako bi bilo in če bi bilo ... najbolje novo itd.

Ker - ko mi nekdo reče, da je najbolje izrisati nov model konstrukcije in pokasirati nek denar zanj (pa če se je prijel ali pa ne), je to še vedno polovičarsko delo. Gre za to, da je v masi ideje (tega ekstrudiranega federčka iz neke polimase) samo mali drobec inženirskega dela, vsaj 95% pa v nadaljevanju marketinga. Toliko smo vredni. :roll:

Če si inženir - danes precej malo pomeni. Precej več bi pomenilo, če bi bil župnik.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov