STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kako pravilno spojiti cevi

Kako pravilno spojiti cevi

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Kako pravilno spojiti cevi

OdgovorNapisal/-a Rajc » 10.6.2008 16:50

Pozdravljeni
Ali bi mi lahko kdo pomagal - rad bi izdelal streho za paradižnik ki bi bila uporabna več let ampak me muči kako naj pravilno privarim cev - ki je pod kotom 45 stop. - na navpično cev. Ali mi kdo lahko razloži kako naj odrežem poševno cev da bi le ta lepo objela drugo cev - obe cevi sta enake dimenzije. Pri varjenju drobnejše cevi na debelejšo sem pač malo pobrusil ležišče pa je šlo pri večji dimenziji cevi pa mi ne uspe najti prave rešitve.
Hvala v naprej za vaš trud.
Slika
Rajc
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a advokat » 10.6.2008 17:13

verjetno imaš na razpolago samo kotno brusilko...
Če je to "colska cev" obstajajo razni fitingi T-kosi, varilna kolena itd. Če je dovolj prostora uporabiš t kos +varilni lok prerezan na pol.
advokati niso za strojnike
advokat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Rajc » 10.6.2008 17:49

Sem bolj "diamantne sorte" tako da si ne znam predstavljati kako bi si lahko pomagal s T kosom in varilnim lokom - meni predstavlja problem kako narediti lepo naleganje cevi na cev ker bom samo tako dobil ustrezno trdnost zvara in z tem konstrukcije. O orodja imam res samo kotni brusilki :(
Rajc
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a advokat » 10.6.2008 18:19

Mogoče kaj takega :P
Slika
advokati niso za strojnike
advokat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Rajc » 10.6.2008 19:02

Hvala za trud - problem je rešen (apak priznati moram da mi sedaj vizuelno ni všeč, sem se preveč "navezal" na idejo z nezaobljenimi spoji.)
Rajc
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Potapljač » 11.6.2008 8:06

Z T-kosi, koleni boš imel dosti več varjenja, brušenja. :x Tanjše cevi bi jaz pod 45° dal nekam odrezati (tračna ali krožna žaga) Imajo jih že v vsaki manjši delavnici. Strošek razreza ne bo dosti večji, kot če jih režeš z kotno brusilko. (Če v tej vročini prideš z pivom, si prej na vrsti :lol:)
Potem z kladivom po rezanem delu cevi 2x udariš z kladivom (da jo malo sploščiš) in to je to. Najbrž pa veš, da obstaja tudi laserski razrez cevi pod kotom-za večje serije.
Potapljač
Novinec
Novinec

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost