STROJNISTVO.com • Poglej temo - Posel z mini bagri!

Posel z mini bagri!

Pomoč pri oblikovanju in uresničevanju inovativnih idej.

Moderator: -M-

Posel z mini bagri!

OdgovorNapisal/-a Ryback » 1.4.2009 20:40

Zanima me, kako se lotiti posla z mini bagri. Rad bi namreč kupil mini bager in začel kopati jarke ipd.. Ali ima kdo izkušnje kako začeti, gledal sem po oglasih in videl, da se prodajajo po okoli 10.000€ in koliko bi znašali še stroški vzdrževanja. Koliko na primer porabi nafte en takšen bager če z njim delam 8 ur? Ali koliko je dodatnega vzdrževanja samega bagra,( gosenice,hidravlika,...) koliko naj postavim delovno uro?

Sej priznam da morda sprašujem neumnosti, samo vseeno bi vas naprosil za kakšen konkreten nasvet, ker sem pač začetnik.

hvala vam
Ryback
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Tackleberry » 1.4.2009 22:54

Pozdrav,

enak posel se mi je ponudil pred leti pa ga nisem sprejel, za kar se še danes tolčem po glavi.
glede porabe najbolje, da se obrneš na proizvajalca (technical support) in naj ti povejo kje je še servis. Pokliči in vprašaj za cene.
tako boš dobil info. iz prve roke.

Ceno strojne ure si pa postavi tako, da boš konkurenčen ostalim (še posebej ker si nepoznan na trgu) in da ne boš delal v minus. Pač skalkuliraj si osnovne stroške itd....
Za natančnejše preračune najbolje da se pa obrneš na ekonomski forum. Tam bolj obvladajo.

Pa veliko sreče pri delu. Ker ga boš imel veliko:)
Tackleberry
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Punkt » 2.4.2009 1:47

Da do sedaj je to bil zelo dobičkonosen posel. Si lahko lepo živel od njega. Kako bo pa v prihodnje ne vem.
Punkt
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zakl » 2.4.2009 6:32

doma se ukvarjamo z bagri in ti lahko iz lastne izkusnje povem. minibager 1,5 tone, na nekem gradbiscu dela za slabih 17 euh/uro+ddv. to je ravno toliko, da si pokrijes malico in kokakolo zraven. Ce nimas ze vnaprej pripravljenega dela, ta posel ni enostanev. Raje kupi 4.5 tonski minibager na gumigosenicah. ko pa strgas gosenico, pa delas cel mesec zastonj.

Dober denar je v delu, ki ga prevzames v celoti. samo to potegne za sabo cel kup ljudi, od zidarjev, vodovodarjev, lesarjev...do fizičnih delavcev. tu ti pa samo bager ne sluzi dosti, moras imeti svoj opaž, žago za razrez betona in asfalta, razne stemarce, zabo, valjar....

nekatere firme imajo omejitev glede starosti stroja.
zakl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a direktx » 2.4.2009 7:16

Na primorskem dobiš minibager za 25€/h. Večji JBC pa za 30€/h.

Poleg bagra boš potreboval še tovornjak za prevoz bagra s katerim lahko tudi odvažaš materijal. Minibagre najemajo za dela v vinogradih in oljčnih nasadih kjer je to edino delo kjer ne rabiš še dodatne opreme.

Pred nekaj časa c.c. 1 leto sem gledal da bi kupil bager, ker prenavljam hišo in so bile cen rebljenih okoli 3k€.

Razmisli še o kakem mini mini bagru da lahko z njim delaš v hiši. Mogoče je dobra niša.
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Punkt » 2.4.2009 15:10

Mi je rekel lokalni privatnik z minibagerjem kakšni 2 leti nazaj da ima probleme z občino in da ma že račune za leto pa pol naprej napisane z datumi. Toliko dela ima.

Nevem točno zakaj že ali zaradi davka al pa ker pač občina ne more tolko izplačevati. Nekaj od tega je bil razlog.

Ima "vajenca" terenski avto + prikolico in živi kot gospod.

Res pa je da je cenjen po tem kam si on upa z minibagerjem iti delat. In pa seveda ko si nekaj let v tem imaš tudi že kakšne veze kje dobivaš posle. Tako pa je tako povsod.
Punkt
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Ryback » 5.4.2009 19:34

malo sem prebiral po forumin in oglasih in imam še nekaj vprašanj. In sicer me zanima, koliko porabi na delovno uro takšen http://www.stroji.net/oglas6648/mini-bagri-neuson-1503-rd.html minibager? Ta ima majhen dizelski motor, ki ne more biti ravno požrešen, ali se motim?

koliko delovnih ur povprečno zdržijo gosenice in kateri deli najbolj crkujejo in jih je potrebno bolj pogosto menjat?

Zanima me tudi ali rabim za minibagra tudi izpit za TGM, glede na to da ne spada ravno med težke stroje? Koliko sploh stane takšen izpit?

Zanima me še, koliko se splača zraven kupit še pikerja in vrtalnik, oziroma, koliko % je posla na teh priključkih, glede na navadno žlico.

Sej vem, da so vprašanja precej začetniška, samo bi vas vseeno prosil za konkretne odgovore, ker bi me ta posel resnično zanimal in moram pripraviti poslovni načrt z vsemi izračuni in potrebujem te podatke.

hvala vam
Ryback
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a stbe » 5.4.2009 21:03

Mislim, da brez pikerja boš težko kopal, ker prideš hitro na kakšen kamen ali star beton.
Drugače pa če boš imel delo boš preživel, v obratnem primeru bodo pa sami stroški.

LP
Stbe
stbe
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 5.4.2009 21:36

Takle bager porab tam 30-40 litrov na dan-odvisno kaj delaš. Pri starem bagru je tako-crkujejo vodilne(spodnje rolke), napenjalna(prednja) rolka, gosenice, dobi luft v vseh bolcnih-vse je pa odvisno od ur, ki jih ima. Poleg tega je treba še kakšen cilinder predihtat, kakšno batnico zamenjat. Če maš pa res srečo, pa še črpalke, pogonski motor-ampak za to mora bit že res dost ur, al pa velika smola.Problem je, ker sam z bagrom tam do 3 tone ne moreš nič kaj resnega počet-take imajo v glavnem za to, da nardijo stvari, kjer z večjimi stroji ne morjo-so pa ure poceni, ker tud nima nekega efekta. Bagri, s katerimi lahk res kaj nardiš so tam od 4.5T naprej. Za taka privat dela 4.5-7 ton. Tak lahko že dela tud z mešalcem, pa tud moči ima že tolk, da lahk pr eni stanovanjski hiš vse nardi. Sam taki bagri se pa pr 10Keur začnejo-pa še ti so taki, da lahk daš takoj 1-2Keur nanj, da sploh lahk normalno delaš.Cena je odvisna tud od opreme, ki jo dobiš zraven-dejansko rabiš vsaj dve širini izkopnih žlic pa planirko(najbolš nagibno)in hitro menjavo na stroju-to je osnova, za resno delo pa še pikhamer, pa po možnosti še mešalec za beton.S tem se pa že lahko vsakega dela primeš. Ostaja pe še odprto vprašanje prevoza pa odvoza materiala, kar nekateri rešujejo z mal večjim traktorjem in kiperco.Je pa dandanes tako, da hoče vsak takega, ki lahko naredi vse, noben noče tri izvajalce za en posel najemati. Samo s takim 1.5 T bagrom pa ne moreš preživet, zdaj pa sploh ne, k je kriza pa vsi (dobro opremljeni) gradbeniki delo iščejo.
Lansko leto je bla ura 25T bagra manj k 40 eurov-pa če požre še čez 100 l nafte na dan, pa si zračunaj!

P:S: Tist privatnik, k ima račune za en let naprej napisane, jih ima pa zato, ker je občina delo naročila, on ga je naredil, sam občina je že zdavnaj prekoračla proračun, in dela sploh ne bi smela naročit. Pol se pa tko zmenjo-naredi zdaj, račun boš pa drugo leto izstavil, ko bomo spet imel denar.

Izpit za TGM pa moraš imet za vsak stroj, sam za lopato ga ni treba.Moj nasvet je, da poskus najprej s popoldansko dejavnostjo, pa službe se drži. Še posebej k vidim, da nisi še nikol kaj podobnega počel-da se vsaj s strojem delat navadiš. Moraš se zavedat, da boš od začetka cel dan praskal tisto, kar izkušen strojnik v treh urah nardi-pa še ne bo tako k mora bit.
Glih za Novo leto sem rihtal enga 7T možaku, k je na novo začel, pa star bager kupu( ampak izkušen strojnik)-je blo hitro za 1.5jurja stroška, pa še sam je za 500eurmateriala kupu, zdaj pa nima dnarja, da b mi plačal.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Posel z mini bagri!

OdgovorNapisal/-a mpritr1 » 3.6.2020 10:35

Tukaj si poglejte, kakšne cene dosegajo bageristi na trgu oz koliko stane najem mini bagra oz kakšna je cena najema bagra... In koliko so strojne ure, itd...

https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/c ... -bagerjem/
mpritr1
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a zakl » 3.6.2020 10:52

mpritr1 napisal/-a:Tukaj si poglejte, kakšne cene dosegajo bageristi na trgu oz koliko stane najem mini bagra oz kakšna je cena najema bagra... In koliko so strojne ure, itd...

https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/c ... -bagerjem/

Najlažje je vidit zaslužek drugega. kaj pa 5 mesecev, ko je zemlja zmrznjena, sneg, dež, ni dela itd.
zakl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 3.6.2020 11:31

mpritr spet reklamira svojo stran! To dela na več forumih!
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Inovativnost, podjetniške ideje in projekti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov