STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kopiranje=VHO al ne?

Kopiranje=VHO al ne?

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Kopiranje=VHO al ne?

OdgovorNapisal/-a studentging » 29.11.2009 17:07

Zanima me glede viskohitrostne obdelave (VHO) oz. High speed Cutting (HSC). A je to po domace "kopiranje" al ne. Kopiranje, tist s krogelnimi rezkarji, za odvzem do 0.3mm, za "ciscenje" po notranjih robovih, fina obdelava,...

A je to kopiranje=VHO al ne? Pa glede obratov v knjigi pise da ma VHO do 20.000 obr/min.Kok je s tem, ce kdo ve?
studentging
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a studentging » 29.11.2009 18:02

to je mosljeno za profilno oz. krogelno frezalo (za 3D frezanje)
studentging
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a deai » 29.11.2009 18:11

????

VHO oz. high speed cutting pomeni veliki obrati in pomiki pri malih odvzemih... koliko so ti mali odvzemi pa presodi sam glede na izkušnje, da ne boš imel celega kosa "potresenega"...

sam ti za semi-finishing priporocam High speed varianto od OSG (WX CRE), kovinos horjul ti ga naredi za 40EUR (naprem BTS ki ti pribije 100% maržo in hoče zanj 100 EUR)...
Za finishing ima pa vsak svoje favorite... Za manj zahtevne stvari Kovinos + Arno... Za bolj zahtevne DEPO... npr. moj primer...

Glede grafita... ker tam je pa zares HHHHHSC, bi pa predlagal PROTOTYP za zahtevne oblike, ARNO pa za normalne reči... ARNO proda rezkar za 45€, konkurenca 120-150€... PA NE ME J.... DA JE TOLIKO BOLJS... kdaj res potrese in je dražji malce bolši, ampak ne za 400%...

lp
deai
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov