Napisal/-a čopi » 24.11.2010 19:57
Bil sem na predstavitvi tega stroja in enega angleškega, ki je imel ceno 75,000€, Stroja imata skoraj identične karakteristike, mehaniko imata tudi identično oz. delujeta na istem principu. Kitajski stroj je zelo bolj enostaven za uporabo oz. program ima enostavnejši.hitreje z njim delamo kar se tiče enostavnih oblik...ko pa pridejo na vrsto kakšne bolj zapletene gravure porabimo še enkrat toliko časa za obdelavo slike v programu kot pri angleškem stroju, sama kvaliteta gravure ter reza je identična. Angleški stroj je za skoraj polovico lažji od kitajskega (300kg) saj je ohišje deloma narejeno iz plastike, kar se mi ne zdi uredu, kitajski stroj je narejen kompletno iz pločevine. Sicer je ohišje narejeno pri angleškem stroju res natančno in se kar opazi razlika, kitajski je narejen bolj površno s tem mislim da so vari preveč oz. premalo brušeni razna vrata imajo umes prevelike reže spet druge premalo......sicer pa ene bistvene razlike nisem opazil, kitajski stroj me je prav presenetil nad "kvaliteto izdelave" saj če ne bi vedel da je kitajski bi prej rekel da je evropejski....... Nič odločil sem se potem za kitajca in so mi ga včeraj dostavili ter zmontirali pa bomo videli če bo zadeva delala........govoril sem tudi z enim ki si lasti stroj že 2 leti in za enkrat ni imel nobenih problemov.
Lahko je delati težje je komandirati