epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Nisem prepričan, da to razumem, naredi skico. Če imaš na vrhu stebrov že lege za povezavo, čemu še jeklene nosilce za podporo špirovcev? Ali bo kritina vzdržala pri podpiranju na 100 cm na špirovce?Stebri so leseni 150x150 na vrhu povezani z lesenimi legami, spodaj vpeti v jeklene nosilce na točkovnih temeljih,

Ti gledaš na vsak element enostavno, samostojno. Jaz pa vem, da neka konstrukcija deluje kot celota in obremenitve nekega elementa niso odvisne samo od tega elementa, ampak tudi od položaja in dimenzij ostalih elementov. Da ne omenjam še drugih (razen teže) smeri obremenitve (veter, potres, ...).Če nekdo recimo vpraša za poves cevi, se začne cela odisejada zakaj, pa kje, pa zakaj

vrboj napisal/-a:Kot sem narisal na skici ne bo lesenih špirovcev, ampak mislim pritrditi večslojne polikarbonatne ravne plošče direktno na jeklene vzdolžne nosilce.
Mislim da je to vse.

vrboj napisal/-a:Suzica hvala za neodgovor. Tak odgovor bi mi lahko dal tudi sosed, ki goji solato in od matematike pozna samo seštevanje in odštevanje. Ko sem napisal, da sem pričakoval bolj enostaven odgovor, sem imel v mislih recimo v stilu "I profil višine 120 bo sicer verjetno predimenzioniran, ampak bo OK". Če bom kje našel svoj stari Krautov priročnik se bom tega izračuna sam lotil in rezultat potem objavil, morda se bo komu ljubilo preverit in odgovorit. Sem pa opazil, da se na straneh tega foruma precej dlakocepi in pametuje. Morda skušajo, tisti ki se potrudijo z odgovorom, nam nevednežem pokazati samo svojo superiornost v primarjavi z nami, ki sprašujemo taka enostavna vprašanja. Škoda.

Vrni se na Konstruiranje in mehanika
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost