STROJNISTVO.com • Poglej temo - ekscentrične ploščice (cnc izdelava)

ekscentrične ploščice (cnc izdelava)

Konstruiranje naprav, strojev, prenosi, gonila...

Moderator: -M-

ekscentrične ploščice (cnc izdelava)

OdgovorNapisal/-a eleksis » 2.2.2013 16:41

Pozdrav,
(najprej se opravičujem če je tema v napačnem podforumu).
rabim 16 takih jeklenih ploščic: http://dl.dropbox.com/u/50106261/HA_EXZENTER.pdf
iščem nekoga, ki bi mi to ugodno izdelal (najraje nekoga ki ima stroj doma).
nisem iz te stroke, zato ne vem niti natančno kakšen stroj je potreben (baje cnc rezkalnik).
hvala že vnaprej za info na koga se naj obrnem oziroma ponudbe.

lp
eleksis
Novinec
Novinec

Re: ekscentrične ploščice (cnc izdelava)

OdgovorNapisal/-a Krpan » 2.2.2013 18:21

Iz kakšnega jekla pa morajo biti, in predvsem kakšne trdote. Če morajo biti trde je varianta tudi žična erozija...enega poznam , ki bi naredil za pametno ceno. Penzionista 8)
Z znanjem raste dvom!
Krpan
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a eleksis » 2.2.2013 18:45

ploščice bodo uporabljene pri predelavi zadnjega mostu na avtu.(za možnost nastavljanja optike)
http://www.e30tech.com/forum/showthread.php?t=56391
kakšne trdote mora biti jeklo bo pa kak strojnik povedal :)
za 1 most/avto je potrebnih 8 ploščic, za zdaj sva 2 kandidata, če bo pa cena ugodna se zna zgoditi da vzamem še kak komplet več...

@Krpan, lahko kakšno informacijo več na wito288@hotmail.com
eleksis
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a tehnomehanika » 3.2.2013 15:10

Pozdravljen !

Potrebuješ jeklo za poboljšanje,ker imaš na zadnji premi kombinirane obremenitve.
Poleg tega pa je pri BMW-ju zadnji pogon,ki skupaj s premo prenaša navor in oprijem,tako da se jaz ne bi kaj dosti igral z garažnimi mojstri, ker varnost je le prva , če že ne zate pa vsaj za druge.
Če bi pa vseeno hotel izvedbo teh podložk, pa sem ti na mail poslal kontakt.
LP
tehnomehanika
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a vili » 3.2.2013 16:31

jeklo za poboljšanje za tak del, sicer nevem kakšne so obremenitve je smrt, če poznaš postopek bobolšanja, strukturo in sestavo jeklel za poboljšanje ti bo to jasno, pri kaljenju nastane martenzit struktura ala steko, to veš da je krhko, zato ga je potrebno popuščati izredno visoko ampak to moraš vedeti za vsako jeklo, pri kateri temp. martenzit razpade, za te objemke uporabi jekla z visoko žilavostjo pri nizkih tem. pri -20°C in si zmagal, npr s355j2, bo čisto v redu
še to, za ta jac pa res ni potrebna cnc mašina, ti bo jackson nabil ceno v nebesa, to gre na vsakem "gempelnu", guk-u ali pa alg.ju,... ste pa res obsedeni s CNC jem, mislim da sploh ne veste kaj to je
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a eleksis » 3.2.2013 20:14

Hvala za razlago,
ampak mene dejansko ne zanima oznaka jekla, ker ne bom tega sam delal..to more vedet mojster.
Ne vem niti kaj je gempeln, guk ali alg. Iščem človeka ki bo to izdelal, zaradi mene lahko s fleksarco in kladivom.
Lp
eleksis
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a luka87 » 10.2.2013 19:53

Prvega linka mi sicer ne odpre. Za to lahko enostavno uporabiš svetlovlečeno železo. Najprej narediš podložke debeline 3-4 mm z ekscentrično luknjo. Nato narediš podložko z ovalno luknjnjo vanjo zadrejaš sedež za prejšno podložko ja zavariš na most in konec. Večino obremenitev tako nosi vijak ter "trenje" med mostom in pušo
luka87
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Konstruiranje in mehanika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov