STROJNISTVO.com • Poglej temo - Emulzija za CNC stružnico

Emulzija za CNC stružnico

Vprašanja, nasveti in izmenjava mnenj na področju mazanja.

Moderatorji: -M-, eustahije

Emulzija za CNC stružnico

OdgovorNapisal/-a masinist » 25.3.2013 15:27

Zanima me katero emulzijo naj nabavim za CNC stružnico? Obdelujem jeklo, inox, plastiko, aluminij, mesing. Obdelava se izvaja z prekinitvami. Lahko tudi en mesec stružnica stoji.
Predvsem bi rad emulzijo, ki se ne pokvari in ni zahtevna za vzdrževanje. Slišal sem, da naj bi bile Castrol in Fuchs dokaj nezahtevne za vzdrževanje? Pa katero naj nabavim sintetično ali polsintetično? Mineralna je verjetno preveč zahtevna?

lp, masinist
masinist
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Emulzija za CNC stružnico

OdgovorNapisal/-a drejer » 25.3.2013 18:09

Sam na cnc stružnici uporabljam emulzijo HOUGHTON,ki se mi zelo dobro obnese pri obdelavi jekla, mesinga,aluminija predvsem so to večji komadi pri katerih je treba izstružiti kar nekaj materiala.odlično se obnese tudi na obdelovalnih centrih.
Paziti moraš,da na gladini emulzije ni olja od mazanja,ker to emulzijo zaduši in se potem pokvari in usmradi,če je v rezervoarju samo emulzija mi zdrži 2 meseca brez problema,za olje v emulziji pa lahko dobiš tudi trak za pobiranje olja na timer.
splača se nabaviti tudi baktericid,ki kar podaljša življensko dobo emulzije
Drejem in se smejem.
drejer
Pripravnik
Pripravnik

Re: Emulzija za CNC stružnico

OdgovorNapisal/-a 934692 » 25.3.2013 20:56

Ti samo pokliči na firmo tribo tim d.o.o. Ti bojo tipi prišli razkužili stroj odpeljali staro umazano emulzijo, nalili novo. Pri nas so že več kot eno leto v naši firmi pa vsaka jim čast. Poskrbijo za redno kontrolo kvaliteto emulzije, pri njih smo dobili vse potrebne aparature za mešanje emuzije itd. Pri nas skrbijo tudi za mazalna sredstva. Ti jih res priporočam. Tvoja naloga bo še samo, da si nalivaš emulzijo, ki ti jo premankuje za vse ostalo poskrbijo oni.
934692
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Mazanje in hlajenje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost