STROJNISTVO.com • Poglej temo - SolidCAM - knjižnica CNC in druge nejasnosti

SolidCAM - knjižnica CNC in druge nejasnosti

Vsi ostali programski paketi.

Moderator: -M-

SolidCAM - knjižnica CNC in druge nejasnosti

OdgovorNapisal/-a Jacks0n » 12.7.2013 12:12

Pozdravljeni,

Imam nekaj vprašanj glede SolidCAM-a.
1. Kje in kako se poveča knjižnico CNC naprav, oziroma bolj natančno, rad bi sprogramiral za 3 osno CNC; FANUC alpha-D21MiA5. V solidCAM-u pa lahko za FANUC izbiram samo med: AWEA 1000 FANUC, FANUC in FANUC 5a.
Ali je za moj tip CNC-ja prava katera iz teh treh izbir, ali je treba dobiti za vsak tip oziroma model CNC-ja posebej fajl s strani proizvajalca oziroma kje drugje (kje?)?

2. Zanima me, kje se vključi drevo za SolidCAM, da bi ga imel v zavihku poleg FeatureManger Design Tree-ja, Property Managerja, Configuration Managerja itd., torej da bi bil zavihek za SolidCAM tree poleg njih in to stalno, ne samo takrat ko se dejansko določa operaciije in se zavihek sam pojavi. To bi mi prišlo v poštev, ko odprem part ki že ima narejene določene stvari v SolidCAM, vendar ko ta part odprem v SW-ju, v osnovi nimam tega zavihka in moram najprej določiti neko novo operacijo, da se to drevo sploh pojavi. Verjetno se to lahko naredi nekje v settingsih samo mi tega ni uspelo najti.

Zelo bi bil vesel, če bi bil kdo pripravljen pomagati.
Lep pozdrav,

J
Jacks0n
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: SolidCAM - knjižnica CNC in druge nejasnosti

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 12.7.2013 21:19

Se vidi, da je recesija globoka... da še jaz pomagam :lol:

Za drugo točko.

To use other software applications with SolidWorks:

Click Tools, Add-Ins.

Select or clear applications under Active Add-ins or under Start Up.

Selecting the check box under Active Add-ins loads the application for the current session. Selecting the check box under Start Up loads the application for every session.

Click OK.

Most add-in applications provide additional user interface elements such as CommandManager tabs, Manager Pane tabs, Task Pane tabs, menus, and toolbars.

Že drugi, ki bo vesel. Kaj je to kakšen novi Hip oz. hype. Da bi bili vsi veseli :lol: Srečen itak ne moreš več bit.
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ManiaC » 13.7.2013 10:29

Za 1. točko...
Knjižnico si lahko povečaš sam. Imaš pre in post procesorje, ki jih lahko spreminjaš z urejevalnikom besedil (beležnica).
Če imaš kakšen že narejen program lahko tam pogledaš na kak način mora biti napisana G-koda in potem se zgornja procesorja priredita da je to tako kot mora biti.
Preberi si tukaj:
viewtopic.php?t=17531

Če je kateri izmed njih pravi ne vem, saj se ne spoznam toliko na te zadeve.

Če ni noben pravi, pa so to plačljive storitve in boš mogel kontaktirati SolidCAM, da ti naredijo takega kot ga želiš ;)
ManiaC
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Jacks0n » 13.7.2013 13:01

@KTM

Sicer hvala za pomoč, vendar sem imel že vse to narjen ampak še vedno nimam zavihka za SolidCAM design tree :/

Sicer pa vedno napišem da bi bil hvaležen za pomoč, ker vem da danes ni več samoumevno da se drugim pomaga, vse se že zaračuna :/ ampak vidim da obstajajo še dobre duše :D

@ManiaC

Hvala, si bom pogledal, sicer sem pa videl, da se da tudi naštimat določene nastavitve s tem, da ustvariš nov CNC machine, podaš vse njene tehnološke sposobnosti in se ti ta nato samodejno doda v knjižnico, bom pa verjetno še SLO predstavniku SolidCAM-a poslal email in malo povprašal :)

lp
Jacks0n
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 13.7.2013 13:39

Potem pa ne vem....

Jacks0n napisal/-a:@KTM
Sicer pa vedno napišem da bi bil hvaležen za pomoč, ker vem da danes ni več samoumevno da se drugim pomaga, vse se že zaračuna :/ ampak vidim da obstajajo še dobre duše :D

Tole pa tudi jaz počasi opažam ali ni več ljudi gor ali je par tistih pametnih se naveličalo.... Ni več toliko aktivnosti na forumu. Ali že vsak zna googlat, nevem....
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Jacks0n » 20.7.2013 17:53

Še nekej sem opazil in sicer pri mnogih tutorialih (npr. http://www.youtube.com/watch?v=lIQNFnMS2kw), so surovci vpeti v držala, ki pa niso na izbiro v SolidCAM-u, vsaj jaz jih nsiem nikjer zaznal. Zanima me, če se te držala samostojno zmodelira v SolidWorksu in se potem program v SolidCAM-u zapiše kar preko assemblija (surovec ki je vpet kot je prikazano v zgornjem videu)? Sklepam da je razlog za tak način, da se prepreči trk orodja z surovcem in držalom ali zaradi česa drugega?

Lep pozdrav!

J
Jacks0n
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostali programski paketi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov