STROJNISTVO.com • Poglej temo - dip. inž. s svojim managerjem?

dip. inž. s svojim managerjem?

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

dip. inž. s svojim managerjem?

OdgovorNapisal/-a ConTech » 30.10.2013 20:45

Kot kaže gre ta dežela proti bankrotu in prihaja čas, ko bo treba na delo v tujino, kjer strojniški kader za povrh še ustrezno višje cenjen kot pri nas. Kot je videti iz forumov večina ljudi piše prošnje v tujino ali se prijavlja na razpise za delo. Ampak če pogledaš na druga področja npr. nogomet, ima že vsak bosanski nogometaš svojega managerja, ki mu išče kar najboljši klub in pogoje po svetu. Res da je v nogometu več denarja, ampak tudi strojniški kader je v Nemčiji, Avstriji iskan pa tudi raznim managerjem v teh časih verjetno ne cvetijo rožice in bi se morda kdo lotil tudi tega, da ti npr. najde kar najboljše delo ali posel na evropskem tržišču in je na podlagi tega tudi plačan (npr. višjo plačo ti zrihta več tudi sam dobi). A je mogoče že kdo iskal na ta način zaposlitev?
ConTech
Novinec
Novinec

Re: dip. inž. s svojim managerjem?

OdgovorNapisal/-a dakomat » 30.10.2013 20:56

Živjo. Na ta način delajo vse posredniške firme, ki posredujejo delovno silo tretjim osebam/firmam. Več kot znaš in se z tem hvališ, več lahko oni iztržijo zate, medtem ko plačan pa si koliko si, koliko si pač izpogajaš in pogajanje je tukaj bistvo.
Glede primerjave z nogometom pa mislim da se tam obračajo precej večji denarci kot v strojništvu, kljub tujini...

Lep večer še naprej...
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hscnc » 30.10.2013 22:46

Kaj sme moja malenkost vprašati koliko si v svojem življenju naredil za to deželo? Ne vem kaj je narobe s to slovensko mentaliteto da ne znamo biti na svoji zemlji svoj gospodar???
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 30.10.2013 22:54

hscnc napisal/-a:Kaj sme moja malenkost vprašati koliko si v svojem življenju naredil za to deželo? Ne vem kaj je narobe s to slovensko mentaliteto da ne znamo biti na svoji zemlji svoj gospodar???

Večini je globoko žal, da so jo z orožjem branili.
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bpod » 31.10.2013 7:44

ktm1001 napisal/-a:
hscnc napisal/-a:Kaj sme moja malenkost vprašati koliko si v svojem življenju naredil za to deželo? Ne vem kaj je narobe s to slovensko mentaliteto da ne znamo biti na svoji zemlji svoj gospodar???

Večini je globoko žal, da so jo z orožjem branili.

Mislim, da si tole narobe postavil; Redki so, ki jim je žal, da so jo branili z orožjem. Večini tistih, ki so jo branili in tistim, ki je niso, pa je žal, da so po ubranitvi do korita spustili take izmečke kakršne pač so... Bemti, kako bo ljudem zavrelo, ko bodo začele prihajati položnice za nepremičninski davek! Boste videli!

Pa še odgovor na začetno temo: Da je nogometaš zanimiv za managerja, mora kar nekaj let pred tem zelo intenzivno trenirati in zabiti kar precej golov v nasprotnikovo mrežo. Torej, preden se napotiš do managerja (zaposlitvene agencije) prej pri sebi razčisti koliko lahko pokažeš na strojniškem področju.
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a tehnik » 31.10.2013 9:43

Nekoč je bila dežela, ki je bila en velik bazen. Voda je bila prijetno topla. Kdorkoli je želel, je lahko dobil šlauf. Ni ti bilo potrebno nič delati, samo ležal si na šlaufu, malce pomigal in ti je bilo toplo. To so bili neplavalci. V bazenu pa so bili tudi plavalci, ki so želeli plavati ampak je bilo neplavalcev preveč in ni bilo mogoče plavati. Ker je bilo plavalcem dolgčas, so se začeli zanimati od kod prihaja ta topla voda. Ko so raziskovali so prišli do slapa po katerem je prihajala topla voda. Nekaterim so dovolili, da gredo po slapu pogledat od kje izvira voda, samo pod enim pogojem, da ne pogledajo dol, na bazen. In res, so šli in ni jih bilo več nazaj, še posebej tisti, ki so se ozrli nazaj in videli v kakšni bedi so živeli. Vsaka slučajnost z YU in SLO je zgolj slučajna. Sedanje stanje pa je takšno, da neplavalci mislijo, da bo slap večno pritekal. Ne bo in ker ne bo, bo voda v bazenu postajala čedalje bolj podobna gnojnici. Pa srečno mladi. V SLO samo še na dopust na vsakih nekaj let.
tehnik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ConTech » 31.10.2013 11:13

dakomat hvala za hiter odgovor. Te posredniške firme, tu gre verjetno bolj za to, da si kot neka njihova last in te oni lansirajo v firmo ter si vsak mesec vzamejo svoj delež? Mislil sem kaj bolj osebnega, v smeri: npr razišči nemški trg, uporabi svoje managersko znanje, morda veze in če mi zrihtaš dobro delo (podpis pogodbe), ti za plačilo dam npr. pol 1. plače. Če mi zrihtaš kdaj kje še boljše delo, ti dam še pol naslednje večje plače... No kakorkoli to je samo debata o najboljših variantah iskanja dela, saj če ne bo drugače bom pač sam začel pošiljat prošnje, navezal stik z neko staro žlahko tam gor.

hscnc to je kot bi Birsi rekel zakaj je šel v AC Milan, zakaj ni ostal v Gorici, da bi bil na svoji zemlji gospodar, saj itak povsod brcajo enako žogo. Drugače pa saj vsi beremo tega in podobne forume negativna gospodarska rast, pokradene banke, kreditni krč, bonitetna ocena države na ravni smeti, novi davki na sp-je, nepremičninski davki, morda tudi krizni, višji ddv, javni sektor hoče izplačilo nekih nesorazmerij in bonitet za dvojezičnost, dve pravni državi... dip. inž. zgleda da ta država tudi ne potrebuje, no morda pa le, z nekaj sreče lahko postanete silikov nastavljalec strojev v tuti. Zdi se da se neko okno v svetu odpira, BMW, Mercedes poslujejo rekordno (koliko je še okoli njih povezanih firm), morda potrebujejo dodaten kader, nobenega tudi nisem še zasledil, da bi mu bilo žal da je odšel, da ne govorimo kolikšne penzije lahko pričakuješ tu ali v Nemčiji itd. Zaradi mene lahko ostanejo tu samo še upokojenci, javni sektor, novinarji, sindikati. Ma za tako državo, ki ne vidi, da si reže vejo na kateri sedi, me res boli ...

bpod ja lahko bi rekel tako, da sem treniral na faksu (bil po količini treninga med prvimi 20%, verjetno več) in igral za lokalni klub, zdaj bi pa vprašal kak resnejši klub, če imajo kako pozicijo še nezasedeno. Hvala tehnik tudi tebi za poučno zgodbo.
ConTech
Novinec
Novinec

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: hine in 1 gost