Zanima me ali ima kdo literaturo od makro programiranja katera je priložena ob nakupu CNC stroja. Gre za Mori Seiki dural vertical 5080 l.2009 z fanuc krmilnikom. Pripravljen sem jo odkupiti lahko pa je tudi samo fotokopija. Prav bi mi prišla tudi kakršnakoli literatura na to temo.
Čao imam za mori seiki horizontal knjigo v angleščini in kitajščini ima 600 strani, vse kar je pomembno imam sprintano na 120 straneh, če vas zanima si lahko prekopirate. Se vi ukvarjate s programiranjem, mene zanima cenovno ugoden program za 2.5 D ali 3D programiranje. lp
Za fanuc mam PDF "Operators Manual" za krmilnik "18i MB". Poglavje "Custom Macro" obsega 50 strani. Nevem sicer, kake so razlike med tem krmiljem, ki ga maš ti in "18i MB", ampak glede na letnik stroja bo najbrž isti šmorn, kar se programiranja z makri tiče... Je vse lepo opisano...
pozvek Od literature me zanima samo makro saj za vse ostalo imam orginal knjige, tako da bi fotokopiral samo ta del. Kar se tiče programiranja pa vas bom poklical. hartan Fanuc je verzije MSX-504iii, vendar pomoje to ne igra vloge, saj gre za isti krmilnik. Prosil bi vas, če mi lahko pošljete na mail: rokslavec1@gamil.com najlepša hvala