STROJNISTVO.com • Poglej temo - Cnc inchi (inči)

Cnc inchi (inči)

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Cnc inchi (inči)

OdgovorNapisal/-a papige73 » 29.6.2014 20:44

Zopet se javljam z vprašanjem in sicer imam načrt narisan v inčih pa me zanima a je potrebno spreminjat v milimetre ali lahko dam izrezat v inčih?
papige73
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Cnc inchi (inči)

OdgovorNapisal/-a lesy1 » 30.6.2014 7:39

papige73 napisal/-a:Zopet se javljam z vprašanjem in sicer imam načrt narisan v inčih pa me zanima a je potrebno spreminjat v milimetre ali lahko dam izrezat v inčih?

Lahko daš odrezat tudi v svetlobnih sekundah.

Mislim no.
Si strojnik al si pek?
Živiš v USA ali v SLO?

Če si strojnik in živiš v SLO potem se pač pogovarjaš v mm.

Seveda lahko daš odrezat v inčah vendar more nekdo preračunavat...to pa stane(in BTW povzroča napake, ker se zadeva preračunava)...lahko narediš ti ali pa nekomu plačaš.

LP
lesy1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 30.6.2014 8:10

kaj imaš na papirju ali v enem od cad formatov, če zadnje, dvigni v enega od cad-ov, pretvornik pa je 25.4, pa se poigraj, povečava za ta pretvornik in to je to, če je na papiju v enem od cad-jev zriši v colah potem pa zopet povečava s pretvornikom 25.4, moraš pa imeti cad nastavljen v mm, zelo preprosto, kot fižol na primitivni način :o
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a papige73 » 2.7.2014 17:12

lesy1 napisal/-a:
papige73 napisal/-a:Zopet se javljam z vprašanjem in sicer imam načrt narisan v inčih pa me zanima a je potrebno spreminjat v milimetre ali lahko dam izrezat v inčih?

Mislim no.
Si strojnik al si pek?
Živiš v USA ali v SLO?

Seveda lahko daš odrezat v inčah vendar more nekdo preračunavat...to pa stane(in BTW povzroča napake, ker se zadeva preračunava)...lahko narediš ti ali pa nekomu plačaš.

LP

Moram te razočarat.Nisem strojnik niti pek ampak kuhar!Živim pa v prekmurju ki je pa najbrž za ostalo slovenijo ni del Slovenije tako da zasigurno vem da nisem iz USA o Sloveniji pa nisem prepričan kam nas štejete.

Vili @ hvala za nasvet.Mi pa ob scaliranju ne da točnih rezultatov.Namreč mere ob skaliranju odstopajo od dejanskih iz načrta.Bom kasneje podrobno opisal kaj ni v redu.
papige73
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 2.7.2014 20:55

PEK :D (pa ga nega bodi hude), pošlji na zasebno, da vidim kaj za vraga sploh imaš, pa ga nej srate, ja ja prek murej ste že vredi
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a tealc » 18.7.2014 14:41

lesy1 napisal/-a:

Mislim no.
Si strojnik al si pek?
Živiš v USA ali v SLO?

LP

Tale komentar me je pa tako nasmejal, da me boli trebuh :lol:

Drugače pa... Smo v Sloveniji mar ne? :roll:
tealc
Novinec
Novinec

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost