STROJNISTVO.com • Poglej temo - Izdelava CNC rezalnika

Izdelava CNC rezalnika

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Izdelava CNC rezalnika

OdgovorNapisal/-a Cube » 24.8.2014 16:36

Ker moj stari, doma narejen CNC rezalnik postaja premajhen, predvsem pa je premalo tog za rezkanje mehkejših kovin, se je nekako pojavila želja po novem.

Najprej sem pod drobnogled vzel kitajske 6090 stroje. Njihov glavni problem je neravna konstrukcija. Enostavno so deli uliti, ročno povrtani in sestavljeni skupaj. Brez kakršnekoli CNC obdelave. Verjetno o tolerancah ni potrebno izgubljati besed. :-?

Razmišljam, da bi pri njih naročil samo kovinske ulitke in jih dal pri nas porezkati. Nažalost nimam načrtov ulitkov, da bi lahko kakšni firmi poslal povpraševanje.

Cena pod 500€ je verjetno preveč optimistična za poravnavo površin pod vodili in vrtanje lukenj?

Gre za podoben stroj, kot je prikazan na spodnji sliki.

Slika
Cube
Pripravnik
Pripravnik

Re: Izdelava CNC rezalnika

OdgovorNapisal/-a cncetko » 25.8.2014 20:26

Kaj pa varjena konstrukcija in nato obdelava.
Če si strojnik bi to verjetno zvaril sam, ker se mi zdi da zadeva na kitajskem + prevoz tudi ni ravno poceni.
Glede obdelave pa bo 500 evričev malo premalo.

LP
cncetko
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a hscnc » 25.8.2014 22:39

Koliko $$$ pa košta tisto kitajsko škrpucalo? Kakšen kupček $$$ si pa pripravljen odšteti?
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Cube » 26.8.2014 0:45

@hscnc Po čem sklepaš, da je skropucalo?

Odvisno kje ga kupiš. Iz Kitajske dobiš takšen "plug and play" stroj za 2.500€ vključno s poštnino. Pri HyperCUTu pa za 5.350€. Okoli 1500€ sem pripravljen vložiti v konstrukcijo brez vodil in navojnih vreten.

@cncetko Prevoz sam po sebi ni drag. Nekaj 100€.

Se mi pa pojavi vprašanje zakaj samo Kitajci ulivajo dele za CNC rezalnike. Mar ni enostavneje, hitreje in ceneje kot varjenje?
Cube
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a hscnc » 26.8.2014 14:46

No, že že od daleč se vidi da ta reč ni podobna nobeni uporabni reči. Kitajci so pogruntali da lahko zelo poceni pretalijo in prodajo!!!! vsesort odpad v škrž izdelke za nezahtevne uporabnike. Žal pa je to velikokrat neuporabno. Nekaj takih škrpucal sem videl na lastne oči in ko praviš da ležišča vodil niso porezkana in bi jih sam porezkal, ti povem, da jih morda niti ne bi imel iz česa porezkat. Litje je namreč debelo ravno toliko da ni videt skozenj. Skratka to je narejeno kot škatla za čevlje in ravno zaradi tega je to lito in ne varjeno, ker če bi bilo varjeno bi ta škatla stala več kot 2500 eur...
Tisti Kitajski strojčki ki so kolikor toliko na nivoju pa so cenovno blizu priznanim proizvajalcem. Zatorej, če si naredil enega, pljunit v roke pa naredit še tadrugega. Izkušenj s tem kako se tak strojček obnaša in kaj moraš narediti imaš verjetno več kot Kitajci.....za 1500 eur pa verjetno tudi nakupiš nekaj železja. Če te zanimajo podrobnosti pa pridi kej naokrog.
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Cube » 27.8.2014 0:57

Se mi zdi da, malo pretiravaš o debelini materiala.

Od kod pa si?

Tu sta še dve sliki. Meni se ulitki ne zdijo tanki.

Slika
Priponke
linear square guide rail-X-axis.jpg
linear square guide rail-X-axis.jpg (147.6 KiB) Videno 981 krat
Cube
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov