Napisal/-a magnum44 » 10.11.2016 16:15
Najprej me čudijo tako veliki programi: 50 Mb, to je res za 35 disket. Najprej poskrbi, da boš iz CAM-a dobil krajše programe. (kateri CAM uporabljaš?) Predvidevam da imaš vse v obliki G1 - torej milijoni kratkih segmentov. Nastavi tako, da boš dobil G2 ali G3 - veliko krajši programi, računalnik stroja jih lažje "požira" in bolj tekoče teče stroj. Imam dolgoletne izkušnje s podobnimi problemi, pred kratkim mi je crknila kartica za RS 232, in delam z disketo, pa ni problema, ker je precej velik 3d program lahko na eni disketi. Program lahko tudi deliš na velikost ene diskete.
Moj stroj ima klasičen trdi disk, na katerega sem nakladal programe preko RS232, lahko pa tudi v RAM stroja (32 Mb). Ti moraš poskrbeti za isto stvar - kabel med PC - jem (COM port) in strojem na RS232, ustrezen DNC program za prenos na stroj. Najbolje v memorijo stroja, če pa je premajhna, pa vsaj pri mojem stroju dela takole: memorija se napolni, prenos stoji, ko se program izvaja se stavki avtomatično nalagajo, kolikor se jih predhodno na stroju izvrši.