epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

janz napisal/-a:a res nihce ne zna narediti tega izracuna?

janz napisal/-a:zavedam se da so podani podatki verjetno nezadostni za izracun. V kolikor so potrebni se dodatni podatki se bom potrudil jih pojasniti. Zahteva po izracunu se je pojavila naknadno - nekdo se je spomil da lahko tako zavlece in si kupi nekaj casa. Prvotni dogovor je bil da se kopira obstojece nosilce oz se jih ne naredi sibkejsih. V kolikor bi bil pripravljen pomagati se bom potrudil dostaviti informacije, ali pa na novo definiramo katero od komponent. Izracun potrebujem da "zadostim" pogoju ki ga je izpostavil en od odgovornih, katerega naloga je greniti zivljenje dobavitelju.
v principu pa bi rabil samo nek izracun lahko poenostavljen, ki dokazuje da bo nosilec ostal na mestu. Nevarnosti da bi nosilec padel na cloveka skoraj ni ker je obmocje prepovedano za prosto gibanje. Pac res se gre samo za neko kaprico cloveka ki je vkljucen v projekt ker mora odobriti poseg v prostor. Ti nosilci pa se najmanj posegajo v ta prostor. Zerjavar ce lahko pomagas mi prosim povej kaj in katere podatke se potrebujemo da se da zadeva izracunati in pokazat na razumljiv nacin cloveku ki nima tehnicne izobrazbez da bo nosilec ostal na mestu (ne bo padel, se zlomil) pri vetru 180km/h.

Le v informacijo: JUS M.D1.050 (račun jeklenih konstrukcij za žerjave) iz leta 1968 predvideva na višini 30 do 60 m v III. vetrni coni (burja) pritisk vetra 150 kg/m2 kar je enakovredno hitrosti 176 km/h.kekoT napisal/-a: . Preseneča pa me hitrost vetra. Take hitrosti v SLO ni. Bi se pa lahko upoštevala v kakšnem nezgodnem stanju, predvsem za sidrišča.

Žerjavar napisal/-a:Le v informacijo: JUS M.D1.050 (račun jeklenih konstrukcij za žerjave) iz leta 1968 predvideva na višini 30 do 60 m v III. vetrni coni (burja) pritisk vetra 150 kg/m2 kar je enakovredno hitrosti 176 km/h.kekoT napisal/-a: . Preseneča pa me hitrost vetra. Take hitrosti v SLO ni. Bi se pa lahko upoštevala v kakšnem nezgodnem stanju, predvsem za sidrišča.

Jasno, da je razlika, če ne drugo pa 50 let. V tem času so se tudi izmerjene hitrosti vetra povečale.kekoT napisal/-a: danes veljajo EN in če primerjaš tisto dobljeno silo
4 kN/m2 s tvojo JUS silo je razlika očitna.

Žerjavar napisal/-a:Jasno, da je razlika, če ne drugo pa 50 let. V tem času so se tudi izmerjene hitrosti vetra povečale.kekoT napisal/-a: danes veljajo EN in če primerjaš tisto dobljeno silo
4 kN/m2 s tvojo JUS silo je razlika očitna.
Moja reakcija je bila le, da hitrosti vetra v SLO ne dosega 180 km/h. Sem pokazal, da je bilo že pred 50 leti potrebno računati s tako hitrostjo.

Sedaj pa priznavaš, da veter v Yugi piha še bolj.Preseneča pa me hitrost vetra. Take hitrosti v SLO ni.

Žerjavar napisal/-a:Praviš, da sem občutljiv?Sem le reagiral na:
Sedaj pa priznavaš, da veter v Yugi piha še bolj.Preseneča pa me hitrost vetra. Take hitrosti v SLO ni.
O velikosti sil nisem govoril, sem le povedal o nekaj potrebnih podatkih. Teh še sedaj ni.

EN je za te podatke le povzetek meteoroloških podatkov, ki so bili znani prej, kot je EN nastal.Brez poznavanja EN jih tudi ti ne bi znal.
Te nihče ne sili. Je pa dejstvo, da si najprej trdil, da hitrosti vetra 180 km/h v SLO ni, pozneje pa, da je še več. Saj je nazadnje možno, da točno take res ni.Saj jaz nimam kaj priznat.

Vrni se na Konstruiranje in mehanika
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov