STROJNISTVO.com • Poglej temo - Avtomatizirano inženirstvo - koliko IT vključuje?

Avtomatizirano inženirstvo - koliko IT vključuje?

Problemi in rešitve na področju avtomatizacije procesov, robotike, mehatronike, on-line in off-line merjenja, ...

Moderator: -M-

Avtomatizirano inženirstvo - koliko IT vključuje?

OdgovorNapisal/-a hasinvadi48 » 18.12.2020 19:51

Zdravo. Končal bom 4. letnik srednje tehnične šole (ne vem, ali je to pravi izraz, saj sem s Poljske). Imam diplomo iz mehatronike. Težava je v tem, da se mi mehanske stvari ne zdijo tako zanimive kot električne / elektronske / IT stvari. Na področju IT se počutim najbolj varno, vendar ne želim pustiti, da bi šla 4 leta mojega življenja tako, da bi se odločila za kariero, specifično za IT. Moj uni ponuja predmet avtomatizacije / robotike in po mojem vedenju ima nekaj obeh svetov. Želel bi se naučiti nekaterih programskih jezikov (znam nekaj C-ja prek arduina in se poskušam naučiti pythona), ali bom kaj od tega naletel na področju avtomatizacije ali je to strogo PLC? (PLC sem programiral v srednji šoli, užival sem, vendar imam raje besedilno programiranje). Je avtomatizacija bolj podobna elektroniki, mehaniki ali IT? Vsi odgovori so zelo cenjeni.usps tracking showbox speed test
hasinvadi48
Novinec
Novinec

Vrni se na Avtomatizacija, robotika, mehatronika, senzorika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov