epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Kakšen je razlog, da se pozneje ne boš mogel zahvaliti? Običajno se v naprej prosi za pomoč, pozneje se za pomoč zahvali.Jaz.Robi napisal/-a: Najlepša hvala za pomoč že vnaprej

Žerjavar napisal/-a:Horizontalna sila je od vetra in ima prijemališče po simetrali KC okvirja. Dejansko je prijemališče bližje gornjemu robu profila, razlika vpliva je zanemarljiva. Na 5 m dolg profil je skupaj 3 kN, enakomerno po vsej dolžini. Glede na smer svetra se obremenitev daljšega profila spreminja obratno kot krajšega. Predlagal sem obremenitev, ko veter piha v smeri krajšega profila. Če pa hočeš res eksaktno pa je treba vzeti smer vetra pravokotno na eno diagonalo prekritja. Še to veter v smeri krajše diagonale deluje na oba daljša profila (sta povezana s "Špirovci), veter v smeri daljše stranice pa deluje le na prednjo (krajšo) stranico. Vpliv horizontalnih sil na skupne napetosti okvirja je neznaten, ima pa velik vpliv na stebre.
Na oglu okvirja brez stebra je pločevina nekaj nižja, toliko da spaja obe cevi okvirja. Će se hočeš igrati, lahko poskusiš brez te pločevine na vseh štirih oglih.

Jaz.Robi napisal/-a: "Na oglu okvirja brez stebra je pločevina nekaj nižja, toliko da spaja obe cevi okvirja. Će se hočeš igrati, lahko poskusiš brez te pločevine na vseh štirih oglih."
Mora biti ta pločevina vmes pri okvirju? Jaz sem mislil, da bi za okvir vogale samo lepo odrezal na 45° in jih lepo zvaril skupaj ( na tleh ) nato pa z hiabom vse skupaj dvignil na stebre in nato okvir privaril na 3 stebre...

Žerjavar napisal/-a:Jaz.Robi napisal/-a: "Na oglu okvirja brez stebra je pločevina nekaj nižja, toliko da spaja obe cevi okvirja. Će se hočeš igrati, lahko poskusiš brez te pločevine na vseh štirih oglih."
Mora biti ta pločevina vmes pri okvirju? Jaz sem mislil, da bi za okvir vogale samo lepo odrezal na 45° in jih lepo zvaril skupaj ( na tleh ) nato pa z hiabom vse skupaj dvignil na stebre in nato okvir privaril na 3 stebre...
Te razumem, čim bolj enostavno, da bo manj dela. Ali je dovolj močno pa ni važno. Če se bo kdo poigral z varianto brez te pločevine, pa boš dobil konkreten odgovor. Moje mnenje: možno je tudi brez te pločevine, vendar morajo biti cevi močnejše = težje, dražje. Če pa te cevi vzdržijo obremenitve brez pločevine, potem pa bi moral predvideti šibkejše (lažje, cenejše) cevi z pločevino.

Pek napisal/-a: 1. obremenitvijo 4,2kN/m v vertikalni smeri (horizontale še nisem upošteval-
še vedno lahko naknadno dodam) in upoštevanjem lastne teže konstrukcije dobim maksimalni poves okoli 6cm.
2. To je poenostavljen model za hitro modeliranje.
3. Predlogi za naprej. Lahko se poigram z drugimi profili, lahko dodajam stebre, dodajam roke,... Povejte in podebatiramo.

Vrni se na Konstruiranje in mehanika
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost