STROJNISTVO.com • Poglej temo - Čeljusti za stružne glave

Čeljusti za stružne glave

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Čeljusti za stružne glave

OdgovorNapisal/-a morodjar » 20.1.2022 18:29

Pozdravljeni,
jaz pa imam 4 stružn glave in sicer
-Roto record 190mm oznaka520 z navadnimi čejustmi
-Rohm 200mm (8") oznake 5344 z zunanjimi čeljustmi
-Emco austria 230mm oznake 4668 z zunanjimi in navadnimi čeljustmi
-Emco austria 230mm oznake 3605 z zunanjimi in navadnimi čeljustmi
Glave so dokaj vredu ohranjene edin ena emcotova ma navadne čeljusti mal slabe tam kjer primejo obd.
Jaz bi pa potreboval eno garnituro kaljenih "vodilnikov" za nasadne čeljusti ker bi rabil za mehke pakne.
Zdej sem pa malo gledal in sem našel za rohomovo glavo in stanejo 200e samo kaljeni "vodilniki" potem pa še plus čeljusti, in pa ker bi imel rad skos eno glavo na stružnici da nebi to menjaval bi moral kupiti še navadne in se mi finančno ne splača.
Pa me zanima če kdo ve kje bi lahko kupil te kaljene vodilnike za emcotove čeljusti in mehke pakne.Ali pa za glavo Roto record kaljene vodilnike plus mehke pakne plus zunanje čeljusti če je kej cenej kot Rohm.
Hvala za odgovor lp
morodjar
Pripravnik
Pripravnik

Re: Čeljusti za stružne glave

OdgovorNapisal/-a ivo1111 » 21.1.2022 18:19

Pozdravljeni
Pred leti ko sem spravljal stružnico ponovno v "življenje" sem imel podoben primer.
Na stroju je tričeljustna glava "Rohm" premera 200 mm. Za novo se nisem navduševal .
Sem se oglasil pri BTS in so mi svetovali naj jim dostavim številko glave potem bo nabava uspešna.
Nabavil sem, glavo sem temeljito očistil, namazal, vstavil nove čeljusti in bil sem uspešen.
Pri meritvah centričnosti s trnom je zadeva krepko znotraj zahtevanih natančnosti.
Cena je bila približno 1/3 cene nove glave. Koliko je bilo v evrih se ne spomnim več.
Zakaj pišem.
Dobro če veš točno oznako vpenjalne glave, sicer ne bo pravega uspeha.
Za domače delo, je po moje aktualna tudi nabava kitajskih.
Malo se "prespi, premisli" pa bo.
L.p.
Ivo
ivo1111
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov