STROJNISTVO.com • Poglej temo - Ceramic anti-spatter

Ceramic anti-spatter

Konstruiranje naprav, strojev, prenosi, gonila...

Moderator: -M-

Ceramic anti-spatter

OdgovorNapisal/-a WEICON » 31.1.2022 11:40

Pozdravljeni,
iščem izvajalce MIG/ MAG oz. uporabnike Ceramic Anti-spatter sprej.
Prosim preko ZS.
Lp,
Priponke
Anti2.png
Anti2.png (226.31 KiB) Videno 2759 krat
Anti34.png
Anti34.png (268.57 KiB) Videno 2759 krat
WEICON
Sodelavec
Sodelavec

Re: Ceramic anti-spatter

OdgovorNapisal/-a borisk » 1.2.2022 8:01

na sliki je šoba in plinski gorilnik, ne MIN/MAG gorilnik.....
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a WEICON » 1.2.2022 10:54

Seveda Boris, ni MIG/ MAG.
Vi uporabite Ceramic Anti-spatter ?
Lp
WEICON
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a WEICON » 4.2.2022 16:25

Ali vaš proces trpi zaradi količine obrizgov ? Kako sta čas za čiščenje ali življenjska doba orodja?
Upajmo, da bo po odgovoru na ta vprašanja jasno, ali je Ceramic anti-spatter potencialna dobra rešitev za vaše varjenje.
Sporočite na forum ali po ZS.
WEICON
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a WEICON » 14.2.2022 16:38

SLV Test.
Brez silikona.
Priponke
Ceramic Anti-spatter.png
Ceramic Anti-spatter.png (93.46 KiB) Videno 2179 krat
WEICON
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a kenny » 14.2.2022 17:40

Sem enega sprobal, ko sem moral variti s čistim co2 (drugega stranka ni imela). Ni kakšne razlike z navadnim binzel sprejem mogoče za odtenek boljši, je pa slabost da si še sam malo pobarvan na belo.

Realna stvar je pa taka, da pri kratkostičnem varjenju s primerno veliko pištolo ne potrebujemo nobenega spreja, ker obrizgi odstopijo od šobe brez težav. Če varimo debelejše materiale z pršečim ali pulznim oblokom, sploh v proizvodnji je praktično obvezna uporaba vodno hlajene pištole, kjer ni potrebno nobenega spreja. Če varimo jeklo z globularnim oblokom in nam brizga 1m naokoli ter maši pištolo vsake 3min pa je najboljše da gremo počet kaj drugega :D

Torej edina realna uporaba je, če kdo doma nima € za mešanico in uporablja čisti co2. Pa še to se najboljše obnese mast za pištole.

p.s sprejati po zvarnem mestu pred varjenjem ni ok.
kenny
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a WEICON » 24.2.2022 8:32

kenny napisal/-a:Sem enega sprobal, ko sem moral variti s čistim co2 (drugega stranka ni imela). Ni kakšne razlike z navadnim binzel sprejem mogoče za odtenek boljši, je pa slabost da si še sam malo pobarvan na belo.

Realna stvar je pa taka, da pri kratkostičnem varjenju s primerno veliko pištolo ne potrebujemo nobenega spreja, ker obrizgi odstopijo od šobe brez težav. Če varimo debelejše materiale z pršečim ali pulznim oblokom, sploh v proizvodnji je praktično obvezna uporaba vodno hlajene pištole, kjer ni potrebno nobenega spreja. Če varimo jeklo z globularnim oblokom in nam brizga 1m naokoli ter maši pištolo vsake 3min pa je najboljše da gremo počet kaj drugega :D

Torej edina realna uporaba je, če kdo doma nima € za mešanico in uporablja čisti co2. Pa še to se najboljše obnese mast za pištole.

p.s sprejati po zvarnem mestu pred varjenjem ni ok.

Kenny, hvala za mnenje. Se pravi, si enega sprobal, prosim mi zaupaš znamko ?
In trenutno vidiš realno uporabo, samo če nekdo uporablja čisti CO2. Ti mašis pištolo vsake 3-5 min ?
Predlagam, da drugi teden se dobimo na stiri oči in izvajamo demo s našim sprejom. Javi.
WEICON
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Konstruiranje in mehanika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov