STROJNISTVO.com • Poglej temo - Sestavljen profil iz upognjene pločevine.

Sestavljen profil iz upognjene pločevine.

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Sestavljen profil iz upognjene pločevine.

OdgovorNapisal/-a CADfreak » 14.8.2023 18:57

Pozdravljeni

Zdaj pa sem jaz tisi, ki nekaj potrebujem. Iščem izvajalca z »abkantarco«, ki lahko krivi pločevine dolžine (širine) vsaj 2m, rabim pa zadevo, kot je prikazana na risbi (seveda je na voljo tudi 3D model).

Slika

Gre za vodila drsnih vrat omare. Originalen je bil iz alu zlitine, a ga je »požrlo«. Zato bi želel zadevo iz nerjavnega jekla, kvaliteta pa ni preveč pomembna, je pa želeno, da je površina malo trša, ker se po njej kotalijo robovi krogličnih ležajev.

Ideja je naslednja. Iz nerjavne pločevine se ukrivita dva profila po risbi, se potem točkovno zavarita, nato pa se vanj zvrtajo izvrtine za vijake z vgrezno glavo.

Potrebujem 1 kos, morebitne ponudbe prosim na ZS.

P.S. Pomembna zadeva, ki sem jo pozabil. Iščem v Mariboru ali okolici (recimo v krogu ~ 30km okrog Maribora)

Lp

Jože
Zadnjič spremenil CADfreak, dne 14.8.2023 20:45, skupaj popravljeno 1 krat.
CADfreak
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

Re: Sestavljen profil iz upognjene pločevine.

OdgovorNapisal/-a ktm2002 » 14.8.2023 19:59

Enkrat sem nekaj podobnega tule naročil...

https://cop.si/

Je blo dobro narejeno, samo je od tega že x let.
ktm2002
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CADfreak » 14.8.2023 20:48

Pozdrav.

ktm2002, hvala za hiter odgovor. Sem pa pozabil napisati, da iščem v Mariboru ali okolici (recimo v krogu do ~30km). Sem ustrezno doponil besedilo v prispevku.

Lp

Jože
CADfreak
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 15.8.2023 8:18

NR pa bol trda površina???, bodo to avstaniti ali martrnziti, glej samo vprašam..., samo majčkeno provociram...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mili1511 » 15.8.2023 8:25

Ta profile se enostavno da narediti iz enega kosa, ne rabiš deliti.
Problemov ni, so samo izzivi!
mili1511
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 15.8.2023 8:43

mili1511 napisal/-a:Ta profile se enostavno da narediti iz enega kosa, ne rabiš deliti.

res je mili, s pravimi "klinami" gre za šalao..., si pa tudi kotiral risbo kot ajdov..., kako boš pa v delavnici meril kote središča radijev, lepo te prosim..., pa se ne jezit preveč..., glej v delavnici ni časa za seštevanje ali odštevanja kot...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm2002 » 15.8.2023 13:09

V delavnici rabijo tako ali tako raztegnjen pogled....in radije tudi prikažemo na tej risbi.... tko da odpadejo na pogledih.
ktm2002
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 15.8.2023 20:36

mislil sem mere 18.9, 16.9 in 4.2, kako to izmeriti v delavnici??? , pri abkantu..., :o :o :o, ja ktm, razviti plehi so mi mjačeno poznani :D :D :D
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm2002 » 15.8.2023 21:24

No lahko bi mirno zaokrožil na okrogle cifre... glede da so same 9 na koncu.

Po drugi strani pa potem zgleda v proizvodnji da je odprta mera in ti lahko pol mm takoj fali.

Glede R-ov... jih pa tukaj narediš... jih res ne rabiš v pogledu.

Slika

Misli, da je z risbe vseeno razvidno, kaj mojster rabi 8)
ktm2002
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CADfreak » 16.8.2023 6:42

Pozdrav.

Vili, čakal sem te :lol: :lol: :lol: ....Res je kotirano po kavbojsko, pa enostavno zmerit teh mer se res ne da, se popolnoma zavedam. Sem pa kotiral razdalje med centri upogibov zato, ker sem mnenja, da je to pomembno za nastavljanje na "abkantarci" med krivljenjem...Jaz kosa meril ne bom, bom kar primerjalno ocenil, ali je dober. Bom originalen profil "poravnal" s pločevinastim in "na uč" ocenil, ali ga je smiselno vgradit, oziroma če ga bom, kaj bom moral drugje (vozički vrat + njihovo vpetje) spreminjat. Kar se pa trdote tiče, bo verjetno hladno valjana pločevina čisto dovolj trda (po občutku, original vodilo je iz alu zlitine za gnetenje. Kakšna pa je ta zlitina, pa bog vedi...).

Razvito pločevino lahko narišem z lahkoto AMPAK je ena fina stvar vmes - K-faktor! Okoli tega se mi v osnovi nič ne sanja, pa še materiala nisem definiran razen tega, da naj bo "rostfrei".

Absolutno se zavedam, da bo tehnološka priprava terjala več časa, kot "piganje"...

Bom pa še zvečer profil iz enega dela pločevine zrisal in objavil...

Lp

Jože
CADfreak
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 16.8.2023 9:44

evo me še enkrat. :D :D :D
K-faktor je recimo lahko 1 ali pa 0 nič in vse vmes, recimo meni modelirnik ponudi 0.5, to je linija krivljenja po sredini pleha, 1 bo krivil po zunanjem radiju, 0 pa po notranjem. tako nekako, sem vzel en kotnik 50x50 z notranjim radijem 2 mm, ( kaj boš imel ti je pa funcija klin) potem pa K 1 in mi da razvito 98.3 , k 0.5 96.7 in K 0 95.14, glej to naredi modelirnik, za ziher se pa proba naredi na "abkantu" in se določi K, za en pig - vinkl ni problema, če jih je pa več pigov, se je potrebno pa kar malo pomatrati..., samo malo za hec... :D :D :D , no tako smo delali včasih, zdaj pa nimam pojma...

ja meni modelirnik butne na razvitem plehu "linije" krivljenja, kako glede na to nastavlajti naslone na "abkantu" glede na "klino"..., dobro, še malo stare šole...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm2002 » 16.8.2023 16:07

Na šihtu imam tole...za vse plehe.

Slika
ktm2002
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm2002 » 16.8.2023 22:25

Kje je sedaj izdelek?

Jaz čist nahypan, da bom videl profil... sem moral pa sam naredit podobnega... :/

Slika
ktm2002
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CADfreak » 18.8.2023 6:13

Pozdrav.

Ali ta stran kdaj "požre" objavo? Sem včeraj doma zadevo objavil, danes zjutraj pa je ni nikjer več... Ali pa sem kje kaj mimo kliknil, kdo bi vedel...

ktm2002, ko si čisto nahypan, je včasi dobro malo sest, vdihnit, pa kaj dobrega spit (ali pojest) :D :D :D ... Se mi predvčerajšnjim zvečer enostavno ni dalo modelirati, sploh po popoldanskem bližnjem srečanju z zobozdravnikom :lol: :wink:

Slika

vili!!!! A bo zdaj šlo merit? Pa ne se mi na zaokrožitve obešat, nekako moram pigmajstru povedat, kakšne "klije" naj vzame... Seveda je na voljo tudi 3D model tega čudesa...

Lp

Jože
CADfreak
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Slavcr » 18.8.2023 9:37

Ali ta stran kdaj "požre" objavo?

Ne vem, se mi pa zgodi, da mi jo požre (zmahana) miš. Kliknem, pa ne prime. Ali pa kiksnem mimo 'okenčka'. Če si porabil več kot minutko za pisanje, se vedno splača še preveriti, ali je res naloženo.
Alora ugibam, da si 'objavil' in nič preveril...?
Slavcr
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov