STROJNISTVO.com • Poglej temo - Obdelava plexija

Obdelava plexija

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Obdelava plexija

OdgovorNapisal/-a janz » 9.8.2007 18:48

ja problem je v obdelavi pleksija (odrezavanje-stuznica, rezkar). Poskusil sem ze nekaj stvari od raznih kotov na rezalnih orodjih do poskusov z raznimi parametri.. Sumim da je glavni problem v tem da se odrezki svaljkajo pod nozem :roll: (pomaga ce piham stisnjen zrak) sam pol je cela delavnica od plexija.. :evil:
olje (emulzija) se mi ne zdi pametno dodajat-težko ga razmastis pa se topi ga po malem. Alkohol ga naredi krhkega, itd... Baje pomaga glicerin, al glicerol,...

Ja pa se to a ma kdo izkusnje s poliranjem plexija, gre za poliranje konicnih povrsin, zahteve pa so dokaj visoke saj gre za svetlobni vodnik in sipanje svetlobe ni zazeljeno.

hvala za odgovore :lol:
janz
janz
Strokovnjak
Strokovnjak

Obdelava ple.

OdgovorNapisal/-a bohr » 10.8.2007 14:06

Glede obdelave plexi so potrebni posebni rezkarji, z odprto spiralo, da ne prihaja do pregrevanja materiala in posledično leplenja. Obdelava je obvezno brez hlajenja. Rezkarji so posebne oblike za različne obdelave. Npr. pri pnevmatskem vpetju obdelovanca so rezkarji s kontra-spiralo, da rezkar ne vleče obdelovanca ampak ga drži na podlago. Odrezavni del na rezkarju je lahko tudi pod kotom 45st, ali po želji stranke...

Vse vrste specialnih rezkarjev za obelavo plexi, komp. materialov (karbon, kevlar - epoxy ), grafita, bakra, vam priporočam podjetje HUFSCHMIED.
http://www.hufschmied.net (Fräsen per Plex)
Zastopnik za Slovenijo KAČ-trade.

Po želji testiramo vaš material.

kontakt:
Borut
gsm 040 894 685
mail: info@orodje.eu
fax: 05 99 62 819
bohr
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a majlos » 24.8.2007 10:13

jaz pleksi rezkam z navadnim rezkarjem za aluminij (dvoreszni stebelni). Rezkal sem 3D obliko, da ne bo pomote in je zadeva lepo šla..... Potrebno je samo nastaviti pameten pomik in obrate...

Če pa mora biti površina polirana je pa tud za to še en trik v rokavu....

LP!
konstrukter pač
majlos
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov