STROJNISTVO.com • Poglej temo - Ročno orodje Hazet, Gedore, Proxxon, Beta ali Unior

Ročno orodje Hazet, Gedore, Proxxon, Beta ali Unior

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Ročno orodje Hazet, Gedore, Proxxon, Beta ali Unior

OdgovorNapisal/-a smarty » 3.9.2010 11:19

Pozdravljeni,

Sem prvič tukaj. Teme sem že prebral, lahko bi si jih izposodil ampak sem raje odprl temo, ker bi rad izvedel še kaj več.

Zanima me predvsem strokovnjake, ki se ukvarjajo s tem glede ročnega orodja. Še posebej me zanima kvaliteta nasadnih/natičnih ključev.

Nameravam kupiti set teh ključev od 4 do 32, majhno ter veliko ragljo v kompletu.

Primer imam tukaj:

http://www.handwerkzeuge-online.de/index.php?a=5630

http://www.tehimpex.si/files/articles/b ... -a-c93.pdf

Res ne vem koliko je vredno odšteti za komplet malo bolj profi orodja. Spet je tukaj znamka ali bi Beto, Unior, Hazet, Gedore itd...

Hvala
smarty
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a no_vem » 3.9.2010 12:26

Kljub globalizaciji: domače je pa le domače; Unior!
Ne uporabite silo, vzemite raje težje kladivo!
no_vem
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a smarty » 3.9.2010 12:45

Brisano
Zadnjič spremenil smarty, dne 3.9.2010 12:46, skupaj popravljeno 1 krat.
smarty
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a smarty » 3.9.2010 12:45

Domače je pa le domače... Ne vem no.
Se mi je zamerilo, ko sem teden nazaj za 40 Eur kupil vago od Gorenja belo steklo lepo za videt z LCD ekrančkom. Cel vesel, da podpiram SLO industrijo. Ampak ko sem pa malo bolje pogledal papirje itd je lepo pisalo Made in China. Sorry ne bom podpiral tega.

Kar želim je kvalitetno in me ne briga domače alo tujina. Samo na kitajce sem pa alergičen. Bi morali zapreti vso dobavo iz Kitajske, ker je škoda, da sploh delajo take neuporabne stvari.
smarty
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a reber » 3.9.2010 13:19

No ja, gorenje ima res proizvodnjo v Turčiji, poleg tega pa še marsikaj iz PRC, ampak tole nima veze z orodjem Unior in podobnim.

Moje mnenje jenaklonjeno Uniorju, ker me orodje Unior še nikoli ni razočaralo.

.
reber
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 3.9.2010 14:20

smarty napisal/-a:Domače je pa le domače... Ne vem no.
Se mi je zamerilo, ko sem teden nazaj za 40 Eur kupil vago od Gorenja belo steklo lepo za videt z LCD ekrančkom. Cel vesel, da podpiram SLO industrijo. Ampak ko sem pa malo bolje pogledal papirje itd je lepo pisalo Made in China. Sorry ne bom podpiral tega.

Kar želim je kvalitetno in me ne briga domače alo tujina. Samo na kitajce sem pa alergičen. Bi morali zapreti vso dobavo iz Kitajske, ker je škoda, da sploh delajo take neuporabne stvari.

Tile so edini za nekatere gospodinjske aparate evropi. Njihove aparate prodajajo še v singapurju.

Pomoje so bolj slovenski, čeprav za druge znamke delajo, kot pa gorenje made in china.

http://www.bsh-group.si/
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a masinist » 3.9.2010 19:33

Res ne vem koliko je vredno odšteti za komplet malo bolj profi orodja. Spet je tukaj znamka ali bi Beto, Unior, Hazet, Gedore itd...

Vse te blagovne znamke so OK, vendar je tudi cena visoka. Predlagam ti, da greš v kakšen Bauhaus ali pa Interdiskont in tam malo pogledaš, ker imaš med drugim tudi profi kvaliteto. V Bauhausu imaš Wisent (klasični in profi), ki je cenovno dokaj ugoden. Pa tudi v Interdiskontu imaš profi kvaliteto po sprejemljivi ceni.

lp, masinist
masinist
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 3.9.2010 19:44

Masinist,nehaj nabijat če ne veš kaj je orodje, sploh pa kaj je dobro orodje.
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a smarty » 3.9.2010 19:59

Kaj bi potem izbral glede tistih dveh linkov, ker pomoje Gedore, Hazet pa kak Facom neb dobil ceneje? :-?
Unior pa mislim da nima takega seta od 4 do 32 za tako ceno.
smarty
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a reber » 3.9.2010 20:03

V Bauhaus je sicer možno dobiti tudi dobro orodje, čeprav imajo na zalogi večinoma "krafl" samo PRC robo, ki je daleč od profi, ... eni ga pa res sekate, da ne omenjam Interdiskont, kjer imajo "krafl od kraflna" orodje, ki ga misliš uporabljat, ni za kupovat tam.

Recimo izvijači, klešče, ključi vseh vrst, to se splača izpljunit kar dosti več denarja, pa imaš za vedno, ker je orodje Unior res kvalitetno... še eno navadno kladivo se splača vzet le Unior, ne pa neki MQ ali Bog ne daj, še kaj slabšega. Druga pesem je za kakšne stroje, tukaj vzameš nekaj srednjega, ne najceneje, ker npr mala stružnica iz Interdiskonta je eno sranje, jaz sem raje reskiral nekajkrat več, pa imam čisto v redu JET stružnico, čeprav narejeno v PRC je daleč nad Interdiskontovo kvaliteto.

Ko kupuješ, moraš vedeti, kaj bi rad, koliko bi delal, za koliko časa bi imel orodje, mnogo dejavnikov je, ki naj pomagajo pri odločitvi. Vsega najboljšega si ne moremo privoščiti, niti ni rentabilno, pa vseeno, če se le da, kupimo čim boljše, da imamo orodje do penzije in še več, takrat bo več časa za delo ;) kdor pa služi denar z orodjem, potem pa sploh ni debate... ma kakšen interdiskont in Bausranje.

Glede gospodinjskih aparatov pa tako, doma imam samo gorenje, v kuhinji in kopalnici vse od gorenje, še televizor je gorenje iz Turčije :P pa dela dobro. Gospodinjski aparati so na nivoju kvalitete, poleg tega sem pa še precej patriotska duša ;)

.
reber
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a smarty » 3.9.2010 20:19

Se čisto strinjam s tabo.
Ne kupujem več sranja, ker sem se že nasral z fleksarco, štemarco, akumulatorski vrtalnik itd. Tako da imam sedaj vse od Metabo, Makita in Unior.

Ker mi pa manjkajo še gedorji od 4 do 32 bi rad kupil nekaj kar je profi oz kvalitetno. Znamke sicer poznam ampak se ne morem odločiti kaj kupiti. Najbolj me je mikala ponudba od Bete

http://www.tehimpex.si/files/articles/b ... -a-c93.pdf

Ker sem prebiral malo naj bi imela problem z račno... ostalo je OK me je pa malo odvrnilo. Nato sem šel malo pogledat še ostale znamke in sem našel Proxxon za kar OK ceno , vsaj zdi se mi.

http://www.handwerkzeuge-online.de/index.php?a=5630

Nato sem šel spet malo posurfat in sem našel isto Beto kot je na zgornjem linku v italiji in nemčiji za samo 80 Eur. Isto tudi za Proxxon. V Slo so take cene in ko greš na net pogledat so cene 2x cenejše. Ne vem zakaj SLO trgovci tako nabijajo cene... Pa še motilo me je pri Beti, da pri tej ponudbi ne nudijo garancije, ker je kao v akciji.

Unior pa so precej dražji če primerjam Proxxon pa Beto v tujini. Zato tudi sprašujem kaj bi naredil v tem primeru.
smarty
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 3.9.2010 20:23

Splača se kupit M-tech orodje v kovčku, ki ga prodaja Merkur. Mali nat. ključi, veliki do 32, račne obe, podaljški, vilica-rink ključi do 19, nekaj klešč, Inbusi, nastavki za izvijač, vse za slabih 200 Eur. Po mojih izkušnjah enaka kvaliteta kot Unior.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dolsina » 3.9.2010 21:10

Tudi sam kupujem profi orodje in sem se nekako ustavil pri STAHLWILLE(dojče kvaliteta pa doživljenska garancija) in pa HAZET(dojče profi). Kritik na ti dve marki nisem slišal. Unior pa kar nekaj(kritik).
dolsina
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a smarty » 4.9.2010 6:28

Kje pa kupujete to profi orodje?
smarty
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 4.9.2010 6:48

KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak