STROJNISTVO.com • Poglej temo - Težave z golf SDI

Težave z golf SDI

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Težave z golf SDI

OdgovorNapisal/-a kafer1 » 27.9.2007 19:14

LP

No čeprav sem mislil da me pri WV dizel motorjih ne more nič presenetiti sem se močno zmotil. V popravilu imam golfa IV SDI letnik 99. Med vožnjo - ponavadi v nižjih vrtljajih naenkrat ugasne. Računalnik ne pokaže nič, vsi senzorji ter aktuatorji opravljajo svojo funkcijo. Zamenjani so bili vsi filtri, ter očiščen rezervoar za gorivo. Pregledal sem tudi ventil za izklop motorja.
Če je kdo gdaj imel podoben primer oz. ima še kakšno idejo, kaj me lahko zajebava prosim za pomoč.

Hvala
kafer1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a janez03 » 27.9.2007 21:11

Pri traktorju (perkins-ov motor) je bila težava z nizkotlačno črpalko in je motor v bistvu ostajal brez goriva. Ko je par minut obratovala (samo "kontakt")se je motor spet lahko zagnal.

L.p.; Janez
Pomagaj si sam in forum ti bo pomagal.
janez03
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Planina37 » 27.9.2007 21:38

Pogledal sem malo na Trouble shooter na avtodato.
Glej spodaj,
Slika

Imel sem podoben problem, vse je kazalo da je v redu le da avto sploh ni vžgal čeprav je prišla nafta do šob za vbrizgavanje.

Napaka je bila na elektroniki v črpalki in sicer fuel quantity adjuster position senzorju (napaka sicer javljena na testerju). S tem se uravnava količina in pritisk goriva na izhodu iz visokotlačne črpalke, glede na položaj stopalke plina, temperature motorja, števila vrtljajev itd. Gorivo je sicer prišlo do šob a ni imelo dovolj pritiska, da bi dejansko prišlo skozi in avto ni vžgal.

Napako sem odpravil sam in sicer je bilo potrebno demontirati pokrov na črpalki spodaj pa sem našel enega izmed kablov na potenciometru, ki je bil prežgan. Samo zalotal sem ga sestavil in avto je vžgal. Vzrok, da je kabel prežgalo je bilo zanič tipalo temperature (na testerju javljena napaka) motorja, ki je v zelo kratkem času dajalo zelo različne podatke 0d -50 do +90. Zaradi tega je potenciometer vseskozi nihal in bil preobremenjen.

Upam da sem malo pomagal, kot veš pa je lahko tudi krmilnik ECM engine control module.
Hudič je če gevint ni ta prav!
Planina37
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kafer1 » 10.10.2007 4:56

LP

No, problem je rešen - bil je rele 109, ki sem ga tudi menjal vendar z enakim, torej tak ki je tudi bil zanič. No sedaj sem prefriziral navadni rele in stvar deluje že 1 teden.
No sedaj že imam naslednji problem; TDI 90kM letnik 2000 kadi sivo belo - nonstop, bolj daš gas bolj kadi. Tester ne kaže nič, voda ter olja ne zginjata, motor laufa super, brez izgube moči, od zadi pa kadi kot stari varburg. Pogledal sem vse razen pumpe ter šob, kar bo naslednji korak, če se stanje skoraj ne bo popravilo.
Hvala za pomoč za naprej in nazaj :D .
kafer1
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov