Pogledal sem malo na Trouble shooter na avtodato.
Glej spodaj,
Imel sem podoben problem, vse je kazalo da je v redu le da avto sploh ni vžgal čeprav je prišla nafta do šob za vbrizgavanje.
Napaka je bila na elektroniki v črpalki in sicer fuel quantity adjuster position senzorju (napaka sicer javljena na testerju). S tem se uravnava količina in pritisk goriva na izhodu iz visokotlačne črpalke, glede na položaj stopalke plina, temperature motorja, števila vrtljajev itd. Gorivo je sicer prišlo do šob a ni imelo dovolj pritiska, da bi dejansko prišlo skozi in avto ni vžgal.
Napako sem odpravil sam in sicer je bilo potrebno demontirati pokrov na črpalki spodaj pa sem našel enega izmed kablov na potenciometru, ki je bil prežgan. Samo zalotal sem ga sestavil in avto je vžgal. Vzrok, da je kabel prežgalo je bilo zanič tipalo temperature (na testerju javljena napaka) motorja, ki je v zelo kratkem času dajalo zelo različne podatke 0d -50 do +90. Zaradi tega je potenciometer vseskozi nihal in bil preobremenjen.
Upam da sem malo pomagal, kot veš pa je lahko tudi krmilnik ECM engine control module.