Hmm, ja zmedeno je lih tko k sm jst zmeden k mi ni cist jasno.
Bom probu po domac povedat tko da bo jasno, torej...
V peci imam bojler za sanitarno vodo, v ta bojler grejo tri cevi tko k gor kaze slikca, torej hladna, topla pa krozenje. Na tisti kjer topla voda zapusca pec je en ventil k se ga da zapret al pa odpret.
Poleg tega imam v kurilnici poleg peci na steni pripravo za elektricni bojler (torej 2 ventila, 2 cevi in elektriko).
Ko sem na to prikljucil elektricni bojler in odprl ventile za vodo ( v peci je bila topla voda, elektricni bojler pa ni bil prikljucen na elektriko ) se je cev, ki povezuje izhod tople vode iz elektricnega bojlerja segrela.
Zato predvidevam, da sta cev za toplo vodo iz bojlerja v peci in cev za toplo vodo iz elektricnega bojlerja povezana.
Na podlagi tega, predvidevam da je potrebno ventil za toplo sanitarno vodo v bojlerju v peci zapreti, ce hocem uporabljati toplo vodo iz elektricnega bojlerja, saj bo drugace topla voda iz bojlerja potovala tako do pipe v kopalnici kot do kotla v bojlerju v peci, kar pomeni, da bo elektricni bojler kapacitete 80 litrov ogrel 80 litrov vode kot tudi 100l vode, ki se nahaja v bojlerju v peci.
Upam, da sem povedal dovolj nazorno, hkrati se pa opravicujem za cudno pisanje, saj nimam nikakersnih izkusenj na tem podrocju