STROJNISTVO.com • Poglej temo - EBAY

EBAY

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

EBAY

OdgovorNapisal/-a arok » 17.12.2007 19:36

Lep pozdrav!

Zanima me če imate kakšne izkušnje z nakupom preko ebay-ja.Zanima me predvsem kakšni so stroški poštnine.Ali se nakup sploh splača.(predmet za 50EUR)Zanima me tudi koliko časa ste čakali na ta izdelek.

Hvala :wink:
arok
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a gregec » 17.12.2007 20:21

pozdrav

ko imas ze malo prakse z ebay-om, je to zmaga. dobis vse, v veliki vecini ceneje, nekatere zadeve x-krat ceneje. odvisno tudi ali nove ali rabljene zadeve. za kaksne rabljene dostikrat v slo ljudje hocejo cudne cene, recimo v DE najdem za par eur. postnina nima veze z vrednostjo, morda izjemoma v kaksni kaksni trgovini. gre po tezi/volumnu. sam imam okoli 90 nakupov, brez enega problema. placilo po paypal(zate kot kupca zastonj) ali v nekaterih primerih bancno nakazilo(1.7eur na okencu+ kdaj pridejo se stroski prodajalceve banke kaksen euro). ce nakazujes denar preko banke, ti svetujem glede stroskov OUR nacin(vsi stroski tvoji), drugace se ti bo kdaj zgodilo, da ti clovek ne bo hotel poslati, ker mu oni trzejo njihovo provizijo od zneska. se posebej za kaksne res male zneske.
sam sem nabavil struznico, rezkar, zage in en kup orodja za vse to, pa en kup elektronskih naprav, delov, motor...
po vecini nemcija. manjse zadeve dhl, kaj vecjega dpd, ostale se vesje zadeve osebno :wink:
osebno ebay svetujem, ne za generalno vse artikle, a kolikor se svet ¨manjsa¨ vse bolj. zadnje case mi tudi anglija, usa, kitajska ni nic cudnega. recimo poleti gps(nov) iz usa, komplet prevoz davek carina 640eur, pri nas enaka zadeva 1020 eur, potem iz kitajske 8 servomotorjev. vse skupaj s prevozom, carino in davkom 154 eur. pri nas enak produkt 8kom 360 eur. prislo je v 10 dneh od placila. ce kdaj pocrka, posljem nazaj in posljejo na svoje stroske nove, ze preverjeno.
lp
gregec
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: EBAY

OdgovorNapisal/-a baklava » 18.12.2007 8:02

arok napisal/-a:Lep pozdrav!

Zanima me če imate kakšne izkušnje z nakupom preko ebay-ja.Zanima me predvsem kakšni so stroški poštnine.Ali se nakup sploh splača.(predmet za 50EUR)Zanima me tudi koliko časa ste čakali na ta izdelek.

Hvala :wink:

vecinoma sem kupoval knjige in enkrat prenosni HDD. nobene pripombe, placilo paypal. priporocam....

LP
baklava
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zakl » 18.12.2007 8:50

super stvar, trenutno cakam invertersko plazmo, 40A, 250eur + 25eur poštnine, poreklo nemčija, eno leto garancije.

vsekakor priporočam.
zakl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mib » 18.12.2007 11:38

Kako pa je z dostavo večjih, težjih stvari npr. hobi stružnico...
mib
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a sneberje » 18.12.2007 15:04

žiu!
predvsem moraš pazit pri stroških pošiljanja.
za šotor (dva paketa skupaj 40 kg sem plačal 15 EURO iz nemčije), drug nemc pa hoče met za širokokotni konverter za fotoaparat (paketek cca. 15x15x15 cm)45 euro. Ta isti artikel ti pa pošljejo iz hongkonga za 5 euro.
drugače je pa treba vedno preden daš ponudbo preverit feedback in pa še vprašat prodajalca.
pozdrav

bojan
sneberje
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a arok » 18.12.2007 15:48

Lep pozdrav

Hvala za vse informacije.

Zanima me samo še kako bi lahko izvedel ceno poštnine za ta izdelek.(približno)

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/...

Hvala
arok
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a pkoscak » 18.12.2007 16:28

Poštnine za ta izdelek bo 15,99$ - spodaj, skoraj na dnu oglasa imaš Shipping and handling, kjer izbereš državo in ti izpiše ceno poštnine :wink:
lp, Peter
pkoscak
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zakl » 18.12.2007 17:44

pkoscak napisal/-a:Poštnine za ta izdelek bo 15,99$ - spodaj, skoraj na dnu oglasa imaš Shipping and handling, kjer izbereš državo in ti izpiše ceno poštnine :wink:

tak kos v slo ne sme biti pretirano drag, na bolhi sem g apred casom kupu za takratnih 5 jurjev. Poglej na bolhi.
zakl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a napetost » 19.12.2007 14:38

gregec napisal/-a:pozdrav

ko imas ze malo prakse z ebay-om, je to zmaga. dobis vse, v veliki vecini ceneje, nekatere zadeve x-krat ceneje. odvisno tudi ali nove ali rabljene zadeve. za kaksne rabljene dostikrat v slo ljudje hocejo cudne cene, recimo v DE najdem za par eur. postnina nima veze z vrednostjo, morda izjemoma v kaksni kaksni trgovini. gre po tezi/volumnu. sam imam okoli 90 nakupov, brez enega problema. placilo po paypal(zate kot kupca zastonj) ali v nekaterih primerih bancno nakazilo(1.7eur na okencu+ kdaj pridejo se stroski prodajalceve banke kaksen euro). ce nakazujes denar preko banke, ti svetujem glede stroskov OUR nacin(vsi stroski tvoji), drugace se ti bo kdaj zgodilo, da ti clovek ne bo hotel poslati, ker mu oni trzejo njihovo provizijo od zneska. se posebej za kaksne res male zneske.
sam sem nabavil struznico, rezkar, zage in en kup orodja za vse to, pa en kup elektronskih naprav, delov, motor...
po vecini nemcija. manjse zadeve dhl, kaj vecjega dpd, ostale se vesje zadeve osebno :wink:
osebno ebay svetujem, ne za generalno vse artikle, a kolikor se svet ¨manjsa¨ vse bolj. zadnje case mi tudi anglija, usa, kitajska ni nic cudnega. recimo poleti gps(nov) iz usa, komplet prevoz davek carina 640eur, pri nas enaka zadeva 1020 eur, potem iz kitajske 8 servomotorjev. vse skupaj s prevozom, carino in davkom 154 eur. pri nas enak produkt 8kom 360 eur. prislo je v 10 dneh od placila. ce kdaj pocrka, posljem nazaj in posljejo na svoje stroske nove, ze preverjeno.
lp

Pozdravljeni,
Zanima me če si na kitajskem kupoval tudi prek ebay ali preko alibabe ali kaj podobnega. Zanima me zato ker imajo na kitajskem ebay samo polomljene črke in nikjer gumba za preklop v angleščino ali pa ga ne najdem.
Iščem poceni vodila in špengle za domači CNC2 .
Še to kako je z carino in DDV
napetost
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 19.12.2007 15:37

Za te "polomljene" črke je odlična rešitev tole:
http://www.google.com/translate_t , samo za nekatere strani ne deluje najbolje (pomojem ima težave z branjem iz baze), vendar pa za prvo silo lahko vse prekopirate in tako prevedete.
Se mi pa zdi, da se veliko stvari iz Kitajske da dobiti tudi prek ameriškega ebaya.

Drugače pa glede ebaya zaenkrat vse OK. Enkrat sem imel en zaplet, ko sem naročal nek poseben okvirček za mobitel: naročil sem ga preko nemškega ebaya, potem plačal in čakal slaba dva meseca. Vmes sem prodajalca že pošteno nardl in ga izredno slabo ocenil, tako je storilo tudi še cca. 50 drugih naročnikov. Dobil nisem nobenega odgovora, potem pa po tem času dobim mail z opravičilom in obrazložitvijo težave. Namreč tisti v Nemčiji je bil le posrednik za nekoga iz Turčije in sta imela neke težave z nakazili (menda se jima je pomešal sistem in nista vedela od koga je kakšno naročilo).
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a gregork » 19.12.2007 16:07

gregec napisal/-a: ce nakazujes denar preko banke, ti svetujem glede stroskov OUR nacin(vsi stroski tvoji), drugace se ti bo kdaj zgodilo, da ti clovek ne bo hotel poslati, ker mu oni trzejo njihovo provizijo od zneska. se posebej za kaksne res male zneske.

Si imel dejansko kakšne probleme zaradi tega?
Kakih 30 plačil imam s SHA in noben Nemec, Avstrijec ali Madžar se ni pritoževal.
Če ima njegova banka provizijo na prilive iz tujine, pač njegova smola. Naj pa napiše, da je pri nakazilu iz tujine cena tistih par centov večja. Nekateri tudi napišejo, da se v primeru plačila s paypalom cena poveča za paypalovo provizijo.
gregork
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a skorpijon » 19.12.2007 19:16

zakl napisal/-a:super stvar, trenutno cakam invertersko plazmo, 40A, 250eur + 25eur poštnine, poreklo nemčija, eno leto garancije.

vsekakor priporočam.

A se da dobit podatke kakšno plazmo si kupil da mal primerjam cene,link če se da.
lp
skorpijon
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zakl » 19.12.2007 20:15

skorpijon napisal/-a:
zakl napisal/-a:super stvar, trenutno cakam invertersko plazmo, 40A, 250eur + 25eur poštnine, poreklo nemčija, eno leto garancije.

vsekakor priporočam.

A se da dobit podatke kakšno plazmo si kupil da mal primerjam cene,link če se da.
lp

ej, ne vem z glave, ti posljem, k bom doma. Sicer pa je inverter, enofazna, 40A, nova, intermitenca pri 40A je 25%.
zakl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zakl » 20.12.2007 9:18

skorpijon napisal/-a:

vsekakor priporočam.

lp

danes sem jo dobu. Porocam o rezultatih...
zakl
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov