epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
Žerjavar napisal/-a:Malo razmišljam o tej temi.
čopi ima problem, dobi vprašanje za potrebne podatke, podatkov ne poda. Dobi namig za ZS in ga poda (je dobil nasvet ali načrt?). Gugalnica gre h koncu in jo opiše. Nameraval jo je prosto postaviti, sedaj jo bo sidral v betonski temelj. Izračun stabilnosti (niti iz radovednosti ali je zastonj forumski nasvet pravilen) ga ne zanima.
"Tut" matejček bo delal gugalnico in pove podatke. Dobi rezultat stabilnosti. Izračun ni ravno enostaven, delujeta teža (masa s pospeški) in centrifugalna sila s svojimi komponentami. Kritičen kot odklona je treba ugotoviti (ni maksimalen odklon). Če pogledam po privatnih dvoriščih vidim, da je cel kup raznih proizvajalcev in samograditeljev. Ali vsi ti vedo kontrolirati stabilnost, vendar bog ne daj, da bi na Forumu dali komu nasvet. Ni ga radovedneža, ki bi želel spoznati način računa.

čopi napisal/-a:žerjavar ne morem ti pomagati, če naročnik reče da najprej nebo sidral, čez dva dni pa da bo. Kako naj ti jaz vem kakšen bo kot guganja nej grem do naročnikovih unukov ki živijo v italiji pa povrhu so še mongoloidi in jih vprašam do kakšnega naklona se mislijo gugat, tudi nisem stalno po forumu ker pač nimam časa, in potem ko mi je naročnik rekel da bo sidral v beton se mi je zdelo da ni potrebnih nekih "velikih" izračunov in sem naredil širino krakov 140cm.

Kot sem že povedal, kritični odklon ni največji. Računamo za splošni kot odklona.da nam podate formule po katerih oz. potek preračuna

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 30 gostov