epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
najed01 napisal/-a:Nočem “dlake cepit”, sam tista ČB fotka nima veze z ošpicami. Kot je meni znano so s temi zadevami zrdavili poliomielitis-otroško paralizo.
Kok je pa to zdravljenje bilo uspešno, je pa druga zgodba...

rafaellsi napisal/-a:Če zadošča "PC" metoda, potem je verjetno res najenostavnejša naprava z kakim mehom (balonom), z možnostjo nastavljanja volumna. Verjetno je bolj pomemben volumen vpihanega zraka kot sam tlak le-tega...

Duroplast napisal/-a:grega09 napisal/-a:Hvala za raziskavo in linke, sem se lahko malo usmeril v pravilna iskanja...
Vidim, da se veliko počne zadnje dva oz. tri dni v tej smeri:
https://www.facebook.com/groups/670932227050506/?ref=group_header
En kup idej se producira...
In skoraj vse ideje identične.
Ampak skoraj nihče ne razmišlja v smeri, da je potrebno samo izmenično zagotavljati nadtlak v cevki za vdih in poskrbeti za potreben priključek na Trahealno intubacijo. S tako definicijo pa lahko ven pripelješ mnogo več inovativnih idej... ne pa tista pumpica ki jo moraš kupit in potem okoli tistega komplicirat z nekimi Arduinoti in podobnimi pizdarijami.

grega09 napisal/-a:
Drugače pa pohvalno, nekaj informacij se nabira.
Sam sem po pogovoru z doktorjem medicine prišel do informacij, da je en način bolj vsiljeno dihanje preko intubacije - pljuča napolniš z zrakom in potem se sama spraznijo, tačas pripravljaš v umetnih pljučih nov vdih. Če je zadeva huda, rabiš nekje doziranje kisika, ker ko začne pljuča zalivati, navaden zrak ni več dovolj.

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov