epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

jure.v napisal/-a:Prebiram vašo temo ker se ubadam s podobnimi težavami. Imam passat 1,9 TDI L.99. avto nad 3000 obrati več ni imel moči. Če sem ga ugasnil in ponovno startal se je zadeva nad 2800-3000 obrati ponovila. Sneli smo sesalni kolektor in turbino, vse očistili (v turbini so variabilne lopatice blokirale), sedaj pa se pojavlja sledeče. Avto gre dokaj normalno samo da nad 2500 obr slabše pospešuje (maximalna hitrost 160km/h s težavo). Ko sem razdiral turbino sem odvil matico vijaka, ki je povezan z vakumsko membrano nad turbino. Ko sem zadevo sestavljal ne vem če sem matico pritegnil na istem mestu. Ali ima nastavitev tega vzvoda kakšen vpliv na delovanje membrane/turbine? Pa še eno vprašanje. Ali mogoče kdo ve kako predelati 90km TDI na 110km.

kafer1 napisal/-a:Glede na uro javljanja nevem če si ti vse popucal kot bi trebalo. Ko se jaz lotim tega dela, odmontiram iz motorja komplet sesalni in izpušni kolektor z turbojem vred. Vse kar se le da razstavim in sčistim. Pomagam si z spreji za uplinjače, sčetkami ter z kar konkretnimi štemajzli. Turbino razstavim na prafaktorje - posebej vodilnik. Pri sestavljanju pa moraš vodilnik namazati z posebnim mazivom, ki vzdrži temperature do 800°. Če mažeš z oljem ali vazalinom le ta zogleni in zadeva zoped šteka. Ko je vse čisto glede kolektorjev se lotim še ventilov ter kanalov v glavi in jih sčistim koliko se le da. Najboljše bi v teh primerih bilo sneti glavo, samo je žal predrago. Tačas ko čistiš druge stvari pustiš podtlačno membrano obrjeno z cevko navzdol da iz nje izteče nabrano olje, ki je prav tako občasno vzrok za težave. Fajn je če sčistiš še interkoler ter tipalo za tlak, egr ventil in katalizator, kjer moraš imeti res veliko volje da ga prepucaš..... Ko vse zmontiraš pa je zelo priporočlivo nastaviti še začetek vbrizgavanja ki se pri TDIju kritično spremeni že ob menjavi jermena in je dostikrat vzrok za to da avto več ne vžge v trenutku ampak malo obrača. Dosti ljudi tega niti ne opazi. In ko vse to narediš je najbolj žalostno, če avto še vedno ne gre tako kot treba ker je hin kateri od senzorjev. Glede klikanja ventila pa nevem kaj naj ti rečem, ker sem to že dostikrat slišal, pa so se na enih pojavile napake na drugih pa ne. Najbolj enostavno je, da se zmeniš s kom ki ima enak avto in daš tvojega na njegov avto. Ampak strogo tvojega tja, saj v primeru da je pri kateremkoli senzorju ali aktoatorju za njegovo uničenje kriv signal mu lahko povzročiš škodo.
Ma sem se malo razpisal, upam da ni gdo zaspal.....
Obilo uspeha

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov