STROJNISTVO.com • Poglej temo - PROSIM POMOČ težave z tdi motorjem

PROSIM POMOČ težave z tdi motorjem

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a borisb » 21.7.2007 16:42

hay
hvala za dolgo obrazložitev jas sem potem danes sčisto tisti drugi kolektor ne sesalnega ta je nad turbino vred egr ventila če gledaš tisto sliko zgoraj !
od kot pa si ti kafer1 če bom kakšno pomoč rabil bi te prosil jaz sem z Maribora!
še nekaj se splača sčistit turbino mislim lahko kaj zajebeš pri demontaži in na kakšnem avtu si to čisto
hvala !!
borisb
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a kafer1 » 21.7.2007 17:39

Sigurno da lahko zajebeš zato moraš pazit in opazovati kako je bilo kaj sestavljeno itd... No jaz pa delam v MB v bivšem kompleksu TVT-ja. Direkno z tem problemom se zdaj bolj redko ukvarjam ker delam v čisto drugih vodah, imamo pa doma delavnico, kjer občasno pomagam prav v primeru takih za mehanike ki delajo na "pravih" servisih pa znajo celo olje menjati nerešljivih problemih. Pri nas pa šraufamo vse, tako da nisem pucal samo WV motorjev ampak vse kaj pride.
Če gdaj rabiš napiši mail pa se mogoče kje dobiva

LP
kafer1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a borisb » 21.7.2007 17:47

boris.berden@triera.net o41 354 855
pošlji še tvojo telefonsko da se kaj čujemo!
borisb
Novinec
Novinec

PROBLEM !!! NI MOČI MOTORJA- PROSIM ZA POMOČ!

OdgovorNapisal/-a svizec f tunki » 8.8.2008 21:09

Pozdravljeni!

Imam mazdo 323F 1.5 16V Z5 motor L.96

Avto pri pospešjevanjem nima moči spušča čudne kovinske zvoke ter ima globok zvok( kot pri športnem filtru) in ne doseže hitrosti nad 120k/h
Olja v motorju je dovolj,merilec pretoka zraka je OK,lambdo sem menjal,katalizator oz.preostanek sem izbil,
ERG.ventil sem blokiral.preveril sem vse vakum cevke.Ventilji motorja so malo glasni.
Če bil ahko zračnost dročnikov tako močno vplivala na delovanje motorja?

Prosil bi za mnenje

Vnaprej se že zahvaljujem

JAN
svizec f tunki
Novinec
Novinec

Težave s tdi motorjem

OdgovorNapisal/-a jure.v » 1.2.2009 22:10

Prebiram vašo temo ker se ubadam s podobnimi težavami. Imam passat 1,9 TDI L.99. avto nad 3000 obrati več ni imel moči. Če sem ga ugasnil in ponovno startal se je zadeva nad 2800-3000 obrati ponovila. Sneli smo sesalni kolektor in turbino, vse očistili (v turbini so variabilne lopatice blokirale), sedaj pa se pojavlja sledeče. Avto gre dokaj normalno samo da nad 2500 obr slabše pospešuje (maximalna hitrost 160km/h s težavo). Ko sem razdiral turbino sem odvil matico vijaka, ki je povezan z vakumsko membrano nad turbino. Ko sem zadevo sestavljal ne vem če sem matico pritegnil na istem mestu. Ali ima nastavitev tega vzvoda kakšen vpliv na delovanje membrane/turbine? Pa še eno vprašanje. Ali mogoče kdo ve kako predelati 90km TDI na 110km.
jure.v
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a kingroad » 2.2.2009 10:21

Iz 90 na 100KM prideš najenostavnejše s chip tuningom. Pri nas so nekako trije tunerji ki dobro opravlajjo svoje delo. (RSR, SKN, Avtoelektronika). Pri vseh ti bodo pred posegom preverili pravilno delovanje LMM-ja ki se mi zdi da je razlog za tvoje težave z motorjem.

lp
kingroad
Novinec
Novinec

Re: Težave s tdi motorjem

OdgovorNapisal/-a Planina37 » 2.2.2009 15:05

jure.v napisal/-a:Prebiram vašo temo ker se ubadam s podobnimi težavami. Imam passat 1,9 TDI L.99. avto nad 3000 obrati več ni imel moči. Če sem ga ugasnil in ponovno startal se je zadeva nad 2800-3000 obrati ponovila. Sneli smo sesalni kolektor in turbino, vse očistili (v turbini so variabilne lopatice blokirale), sedaj pa se pojavlja sledeče. Avto gre dokaj normalno samo da nad 2500 obr slabše pospešuje (maximalna hitrost 160km/h s težavo). Ko sem razdiral turbino sem odvil matico vijaka, ki je povezan z vakumsko membrano nad turbino. Ko sem zadevo sestavljal ne vem če sem matico pritegnil na istem mestu. Ali ima nastavitev tega vzvoda kakšen vpliv na delovanje membrane/turbine? Pa še eno vprašanje. Ali mogoče kdo ve kako predelati 90km TDI na 110km.

Če vzvod ne bi imel vpliva na delovanje turbine in s tem motorja, ga potem verjetno ne bi bilo tam. :-?

Vzvod vsekakor ima vpliv in je ponavadi položaj tudi označen z barvilom, kot naprimer vijaki za nastavitev črpalke za gorivo.

Z vzvodom se nastavlja kot odpiranja lopatic glede na podtlak v sesalnem vodu, kar je povezano z obrati motorja. In v kolikor si to zelo falil je zelo verjetno, da imaš težave zaradi tega, ker ti lopatic ne odpira dovolj, jih mogoče sploh ne odpira ali pa so vseskozi odprte...
Hudič je če gevint ni ta prav!
Planina37
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jure.v » 2.2.2009 19:19

Hvala za odgovore. Brcki, vidim da se zelo dobro spoznaš na delovanje teh motorjev ampak sem pri sestavljanju turbine falil max 2-3 obrate matice. Ne vem če ima lahko to takšen vpliv na moč motorja. pri vžigu motorja membrana povleče vzvod cca 1 - 1,5 cm navzgor. Tudi LMM smo zamenjali z novim, pa ni bilo nobene spremembe. Pa še nekaj. Vžig smo nastavili na testerju (graf je pokazal med 5-6?, baje bi naj to bilo vredu) pa pri zagonu motor vseeno dva do trikrat obrne preden vžge.
jure.v
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Planina37 » 2.2.2009 20:48

kafer1 napisal/-a:Glede na uro javljanja nevem če si ti vse popucal kot bi trebalo. Ko se jaz lotim tega dela, odmontiram iz motorja komplet sesalni in izpušni kolektor z turbojem vred. Vse kar se le da razstavim in sčistim. Pomagam si z spreji za uplinjače, sčetkami ter z kar konkretnimi štemajzli :). Turbino razstavim na prafaktorje - posebej vodilnik. Pri sestavljanju pa moraš vodilnik namazati z posebnim mazivom, ki vzdrži temperature do 800°. Če mažeš z oljem ali vazalinom le ta zogleni in zadeva zoped šteka. Ko je vse čisto glede kolektorjev se lotim še ventilov ter kanalov v glavi in jih sčistim koliko se le da. Najboljše bi v teh primerih bilo sneti glavo, samo je žal predrago. Tačas ko čistiš druge stvari pustiš podtlačno membrano obrjeno z cevko navzdol da iz nje izteče nabrano olje, ki je prav tako občasno vzrok za težave. Fajn je če sčistiš še interkoler ter tipalo za tlak, egr ventil in katalizator, kjer moraš imeti res veliko volje da ga prepucaš..... Ko vse zmontiraš pa je zelo priporočlivo nastaviti še začetek vbrizgavanja ki se pri TDIju kritično spremeni že ob menjavi jermena in je dostikrat vzrok za to da avto več ne vžge v trenutku ampak malo obrača. Dosti ljudi tega niti ne opazi. In ko vse to narediš je najbolj žalostno, če avto še vedno ne gre tako kot treba ker je hin kateri od senzorjev. Glede klikanja ventila pa nevem kaj naj ti rečem, ker sem to že dostikrat slišal, pa so se na enih pojavile napake na drugih pa ne. Najbolj enostavno je, da se zmeniš s kom ki ima enak avto in daš tvojega na njegov avto. Ampak strogo tvojega tja, saj v primeru da je pri kateremkoli senzorju ali aktoatorju za njegovo uničenje kriv signal mu lahko povzročiš škodo.
Ma sem se malo razpisal, upam da ni gdo zaspal.....

Obilo uspeha

Jure.V

Ker nebi rad na dolgo in široko pisal kaj vse so možne napake, si najprej preberi zgornji text in če ne gre drugače napravi vse kar je zgoraj napisano.

Žal je z TDI motorji tako, da ko enkrat pride do tega kar se je zgodilo tebi je res veliko možnosti kje se skriva problem, vse skupaj pa ima en skupen problem in to je nepopolno zgorevanje kar vse skupaj pripelje do začaranega kroga. Velikokrat pa je problem samo način vožnje oz. kratke razdalje, ko se motor niti ne segreje do delovne temperature in ga že ugasnemo.

Preveri tesnost tlačnega voda (od turbine preko intercoolerja do sesalnega kolektorja) in stanje gumijastih cevčic, ki povezujejo regulatorje in sistem očisti saj.

Da je bila turbina tako zapacana da je štekala je sigurno znak, da nekaj ni vse najlepšem redu kar se zgorevanja tiče, a to je lahko rezultat katerekoli od zgoraj naštetih stvari.

Ko omenjaš, da mora motor preden vžge večkrat zavrteti je pa spet tako, da za neko realno diagnozo rabiš več informacij kot jih lahko iz zgornjega razberem. Stanje motorja, kilometri... ti mogoče topel motor neenakomerno obratuje, se pojavljajo vibracije (trese volan pri prostem teku). Preveriti bi bilo dobro delovanje šob za vbrizg goriva, pa koliko zanesljivo je nastavljena vrednost (vžiga) predvbrizga (5-6 česa?).

Predvidevam, da imaš motor tipa AHH ali AHU. Vrednost predvbrizga pri prostem teku je okoli 0 stopinj, tako da to še preveri...

Pa veliko sreče in predvsem dobre volje...
Hudič je če gevint ni ta prav!
Planina37
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov