epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

ceroki napisal/-a:Pozdravljeni!
Pred 2 tednoma sem kupil stari vojaški 1 fazni agregat z generatorjem Rade Končar 2,5KVA in bencinskim 4 taktnim motorjem Lombardini LA-250. Agregat je deklariran za 1,5kW moči. Motor vžge takoj, napetost je stabilna, skratka vse OK.
Vendar po 10-15 minutnem delovanju motor začne preskakovati in po nekaj minutah se popolnoma ugasne. Koliko dolgo bo delal je odvisno od obremenitve, med 10min in 40min in tipa svečke.
Olje je zamenjano, bencin je nov, svečka je čista...
Svetovali so mi, da svečka ni taprava in naj poiščem katera originalna svečka paše v ta motor. Navodil nimam in na internetu sem našel ena stara navodila za LA-250 (v Turščini) kjer piše da sta priporočeni svečki Bosch W90T1 ali Champion AB-8. Bosch oznake so se preimenovale in sedaj je to Bosch W10A. Takih svečk nikjer ne dobim. Potem sem dal neketere druge svečke enakih dimenzij vendar rezličnih toplotnih vrednosti. Serviserji so mi svetovali, da s temi svečkami nikoli niso imeli težave. Vendar pri meni svečka B-4H od N.G.K in F75 od Enker (ex. Bosna) delajo dobre pol ure, mogoče 45min potem pa motor mrkne. S to Bosna svečko motor dela najdlje!
Ko vročo svečko potegnem ven in jo dam na maso iskre ni! Ko pa takoj dam novo svečko in dam na maso iskra je. Po moji logiki je problem v svečki!
Originalna zamenjava za W10A je Bosna F40, vendar te svečke ne dobim nikjer. Ali je možno da je vse to tako občutljivo na tip svečke???
Kaj bi lahko bilo narobe?
Motor Lombardini La-250:
1 cilinder
252ccm
3000obratov/min
6KS
Imam nekaj vprašanj, če mi kdo lahko pomaga:
1. Ali ima kdo navodila za uporabo za ta motor/agregat? Z veselj bi jih skopiral ali scaniral. Plačam eventuelne stroške.
2. Verjetno marsikdo ima ta agregat na vikendu ali v kleti za rezervo. Ali bi bil kdo prijazen in prepisal oznako svečke s katero mu motor dela?
3. Kje bi dobil svečko Enker (ex. Bosna) F40?
Najlepša hvala,
Bojan

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov