epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Pozdravljeni!
Zanima me če bi kdo vedel oz. bi bil pripravljen popraviti naslednjo zadevo na stružnici gildemeister n.e.f. 480. Zadeva je sledeča, stružnica se prižge normalno, vse parametre ima shranjene, prvih cca. 5min deluje brezhibno, nato pa jo začne samo po x-osi premikati (treslajno) se ustavi in motor se izklopi. Na komandni plošči za premike nič več ne deluje. Zagori lučka za alarem ( 0001 ) . Ob pritisku na tipko za izklop alarma se stvar zažene, po z- osi stvar deluje po x-osi pa še vedno ne(parametri se premikajo, miza pa ne). Ob kratkem čakanju se motor za x-os sem pa tja malo premakne a ne v delovno stanje.
Vsaka pomoč dobrodošla!
Hvala!

mitt napisal/-a:Kompleten krmilnik od takšnega stroja sem ravno prejšnji teden zabrisal v kontejner.
Sedaj zgleda takole:

Kompleten krmilnik od takšnega stroja sem ravno prejšnji teden zabrisal v kontejner.
Sedaj zgleda takole:
Takšne stvari servisiramo. Verjetno je bilo že kar nekaj serviserjev na mašini v tem času. Najbrž so že kaj ugotovili.
Tole sicer ni napaka, ki bi se je dalo rešiti zlahka. Potrebno bo kar nekaj meritev. Menjave elektronskih delov na slepo je loterija.
In če je možno podati malo več podatkov.
Kateri letnik je mašina? Samo toliko da približno vem kakšna tehnologija je uporabljena.
Kakšni driverji so uporabljeni? Kateri tip računalnika?
Iz katerega konca Slovenije ste? Mogoče se dnevno vozimo mimo. lahko tudi na ZS.
Pozdrav Jure

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov