STROJNISTVO.com • Poglej temo - Problem z N.E.F. 480

Problem z N.E.F. 480

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Problem z N.E.F. 480

OdgovorNapisal/-a 180Rider » 3.4.2017 22:59

Pozdravljeni!
Zanima me če bi kdo vedel oz. bi bil pripravljen popraviti naslednjo zadevo na stružnici gildemeister n.e.f. 480. Zadeva je sledeča, stružnica se prižge normalno, vse parametre ima shranjene, prvih cca. 5min deluje brezhibno, nato pa jo začne samo po x-osi premikati (treslajno) se ustavi in motor se izklopi. Na komandni plošči za premike nič več ne deluje. Zagori lučka za alarem ( 0001 ) . Ob pritisku na tipko za izklop alarma se stvar zažene, po z- osi stvar deluje po x-osi pa še vedno ne(parametri se premikajo, miza pa ne). Ob kratkem čakanju se motor za x-os sem pa tja malo premakne a ne v delovno stanje.
Vsaka pomoč dobrodošla!
Hvala!
180Rider
Novinec
Novinec

Re: Problem z N.E.F. 480

OdgovorNapisal/-a fixer » 7.4.2017 16:39

V kratkem bomo imeli kompleten NC krmilnik gildemeister-fanuc iz prav takega stroja viška. Če boste rabili kakšne dele.
fixer
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a univerzalko » 11.4.2017 10:41

Če še nimate problem me lahko kontaktirali na 040/301-701
Boštjan.
univerzalko
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Nikola Tesla » 11.4.2017 11:13

Mogoče kak dajalnik položaja zapacan, ali slab stik, izrabljen/prekinjen kabl za napajanje med pretvornikom in motorjem ?

Lp.
Nikola Tesla
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a 180Rider » 9.3.2019 17:57

Lep pozdrav,

Še vedno iščem koga ki bi znal popraviti omenjeno težavo na N.E.F. 480 stružnici.
Pozdravljeni!
Zanima me če bi kdo vedel oz. bi bil pripravljen popraviti naslednjo zadevo na stružnici gildemeister n.e.f. 480. Zadeva je sledeča, stružnica se prižge normalno, vse parametre ima shranjene, prvih cca. 5min deluje brezhibno, nato pa jo začne samo po x-osi premikati (treslajno) se ustavi in motor se izklopi. Na komandni plošči za premike nič več ne deluje. Zagori lučka za alarem ( 0001 ) . Ob pritisku na tipko za izklop alarma se stvar zažene, po z- osi stvar deluje po x-osi pa še vedno ne(parametri se premikajo, miza pa ne). Ob kratkem čakanju se motor za x-os sem pa tja malo premakne a ne v delovno stanje.
Vsaka pomoč dobrodošla!
Hvala!

Vezje pod mizo je kompletno očiščeno, vezje v omari prav tako. Vendar napaka še vedno ostaja. Če je kak serviser tu lahko pokliče na 070 359 963.
180Rider
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a jerjur » 10.3.2019 10:32

Takšne stvari servisiramo. Verjetno je bilo že kar nekaj serviserjev na mašini v tem času. Najbrž so že kaj ugotovili.
Tole sicer ni napaka, ki bi se je dalo rešiti zlahka. Potrebno bo kar nekaj meritev. Menjave elektronskih delov na slepo je loterija.
In če je možno podati malo več podatkov.
Kateri letnik je mašina? Samo toliko da približno vem kakšna tehnologija je uporabljena.
Kakšni driverji so uporabljeni? Kateri tip računalnika?
Iz katerega konca Slovenije ste? Mogoče se dnevno vozimo mimo. lahko tudi na ZS.
Pozdrav Jure
Avtomatika je zakon
jerjur
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mitt » 10.3.2019 20:38

Kompleten krmilnik od takšnega stroja sem ravno prejšnji teden zabrisal v kontejner.
Sedaj zgleda takole:
Priponke
Linuxcnc3.jpg
Linuxcnc3.jpg (882.75 KiB) Videno 1201 krat
mitt
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jerjur » 10.3.2019 22:28

mitt napisal/-a:Kompleten krmilnik od takšnega stroja sem ravno prejšnji teden zabrisal v kontejner.
Sedaj zgleda takole:

Ne gre metati krmilnilkov v kanto samo zato ker so stari. Mora diagnoza pokazati, da so v okvari. Navadno grejo z krmilnikom v kanto tudi motorji in še kaj. Na to mora biti uporabnik pripravljen. In ekonomika mora biti pozitivna.
Avtomatika je zakon
jerjur
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mitt » 11.3.2019 6:44

Malo sem se butasto izrazil. Hotel sem povedati, da škoda, ker bi ga lahko dobili ugodno za rezervne dele. V drugem postu te teme je omenjen prav ta moj stroj.
Krmilnik je deloval brezhibno, je pa kot tak neuporaben za kako resno delo. Zato smo šli v predelavo.
Motorji, napeljava in komplet elektroomara je ostala stara, v kanto je šel samo NC.
mitt
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jerjur » 11.3.2019 7:14

To je res škoda, Sicer je glede na opis napaka verjetno v servo motorjih, vendar se nikoli ve ve dokler niso opravljene meritve. Z menjavo bi bil dvom izločen.
Kar se pa tiče uporabnosti krmilnika za resno delo pa tvoja trditev popolnoma drži.
Srečujem pa ogromno uporabnikov, ki se raje mučijo z starimi neproduktivnimi krmilniki, kot da bi menjali. Ali pa ne verjamejo, da se to da. Za to pravim, da morajo biti na to pripravljeni.
Drugače pa dobro opravljeno delo.
Avtomatika je zakon
jerjur
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 180Rider » 11.3.2019 9:29

Stroj je letnik nekje 1979. Lahko zvečer objavim sliko. Motor ne more biti ker je bil menjan iz osi, ki deluje na os, ki ima probleme. Stvar je dobesedno enaka. Torej mora biti napaka nekje drugje.
Se strinjam, ker je zadeva stara, da je videla kar nekaj serviserjev. Toda očitno ne pravega. Zadevo imam bolj za "hobi" ampak bi rad videl da bi zadeva delovala kot je namenjena.
Kompleten krmilnik od takšnega stroja sem ravno prejšnji teden zabrisal v kontejner.
Sedaj zgleda takole:

Ja žal sem prepozno objavil oz. videl. Smem pa vprašati koliko je zadeva stala? Lahko na PM.
Takšne stvari servisiramo. Verjetno je bilo že kar nekaj serviserjev na mašini v tem času. Najbrž so že kaj ugotovili.
Tole sicer ni napaka, ki bi se je dalo rešiti zlahka. Potrebno bo kar nekaj meritev. Menjave elektronskih delov na slepo je loterija.
In če je možno podati malo več podatkov.
Kateri letnik je mašina? Samo toliko da približno vem kakšna tehnologija je uporabljena.
Kakšni driverji so uporabljeni? Kateri tip računalnika?
Iz katerega konca Slovenije ste? Mogoče se dnevno vozimo mimo. lahko tudi na ZS.
Pozdrav Jure

Lahko mi pošljete PM ali pa me pokličete.
180Rider
Novinec
Novinec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov