Napisal/-a SAJKO » 27.2.2018 0:13
Jaz sem to parkrat delal. Pač ljudje kupijo nakladač, ki je bil na X traktorju. Najprej pazi, da ne bo nakladač prevelik-to ljudje radi nardijo. Pri tem ne glej tolk na konje, ampak na velikost traktorja. Zdaj imaš kompaktne izvedbe traktorjev (sadjarske, vinogradniške..), ki imajo konjev dost, so pa čist kratki-vsi pa sam konje gledajo-saj je za 90 konjev traktor, pravjo -traktor pa k ficek napram nakladaču. Nakladač v spuščenem položaju mora bit čim bliže traktorju-najboljše je, če je prečna povezava na nakladaču tik pred motornim pokrovom. Če vse skup postaviš na ravno podlago, naj ima dno kible možnost spusta še kakšnih 5-8cm pod nivo tal-da boš lahko kaj pobral tud ko ne boš čist na ravnem stal. Ker je vpetje(vrtišče) dvižnih rok visoko, moraš zadevo povezati spodaj pod traktorjem, da ga učvrstiš levo-desno, da ti ne populi vijake iz bloka pri kabini-še boljše pa je, če lahko L in D del vpetja povežeš nad motornim pokrovom. Je pa to kar zaj.. delo, če hočeš dobr napravt. Sestaviš na traktorju, snameš, povariš, pobarvaš ,nazaj namontiraš.. Pa vse kar v roko primeš ma 50 kil pa več-jaz sem to delal iz 20-25mm plate. Sam z rezilko pa varilnim aparatom bo težka. Pri vpetju pazi, da se ti kolesa pri zavijanju kam ne zadevajo, tud ko se ti prema nagiba. Tud do filtrov je treba še priti, pa šipke za olje, alternatorja, hauba se mora odpirat..
Pazi, da ti bo vpetje leva pa desna stran res enako, da ne bo pol postran stal al pa nevzporedno z osjo traktorja. Pazit moraš tud pri hidravliki-JD ima čist poseben sistem, ne moreš kar nekaj doštukat, pri drugih ni tak problem. Preden bo gotovo, bo kar nekaj ur dela, ne bo en dan gotovo.