epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

fikus_ napisal/-a:Kremenčev pesek/prah je škodljiv za pljuča, tako da se zaščiti.

sanka napisal/-a:sranje, nič nebo...

usimoncic napisal/-a:Tudi jaz rabim nasvet za hobi peskanje. V bistvu sem že poskušal z mokrim peskanjem in še kar deluje, samo rabim enega, da mi "sesa pesek", ker je tista priprava za mokro peskanje narejena tako šlampasto, da ne more sama sesati peska, ker se zamaši. Pa potem je mokra površina itd... V glavnem, razmišljam o nakupu peskalnika
Imam en kompresor z jermenskim pogonom in dvema valjema, nekaj takega. V bistvu vse isto (proizvajalec in večina podatkov), le posoda na mojem je 100L. Zanima pa me, če tak kompresor lahko deluje kontinuirano več ur.
Z malo šobo bi morala biti poraba zraka malenkost manjša od nazivnega pretoka na mojem kompresorju (gledam podatke tukaj), vseeno pa to pomeni praktično kontinuirano delovanje kompresorja, zato me zanima, če moj kompresor to zmore brez trajnih posledic.
PS: Razmišljal sem tudi, da bi mu vzporedno dodal en mali kompresor s pumpo na osi, saj bi z njim dobil dodatnih 200L/min za ceno pod 100€, samo tisti kompresorji so pa verjetno res samo za občasno delovanje, tudi če so mazani z oljem. Ali se motim?

usimoncic napisal/-a:Kakšno šobo si pa kupil in kje? Pa samo šobo ali celo "pištolo"? Koliko ti pa porabi zraka? Kakšen pesek uporabljaš?

MarioRo napisal/-a:Pesek pa uporabljam kar Fuka sand 80 (0,1-0,8mm), odvisno kaj peskam. Za večje količine kontaktiram kamnoseka. Malce je treba paziti pri izbiri peska, problem so lahko večji delci, zabijejo šobo.
MarioRo napisal/-a:Sicer to peskanje ni dovoljeno, tako da pazi, obvezno uporabljaj skafander, ter primeren prostor + dobro odsesovanje.

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov