Napisal/-a Planina37 » 5.3.2006 11:50
Lepo, da se je vsaj eden pridružil temi, ki sem jo odprl!
Najprej naj povem, da smo sorazmerno (glede na število gasilnikov) plačali precej več. Pregled in servis nam je pa prav tako opravila najbližja gasilska enota, ki pa sploh ni tako blizu (40 kilometrov). Ceno storitve sem videl slučajno ob prebiranju poročila, saj za sklepanje pogodbe in plačilo še vseeno skrbi direktor!
Ravno zaradi tega sem odprl temo, saj se mi je cena zdela previsoka, za direktorja pa je to kot zgleda nekaj normalnega, niti se stem ni veliko ukvarjal saj je strošek, glede na ostalo res zanemarljiv.
Trenutno pridobivam nove ponudbe za opravljanje te storitve in mislim, da bomo izbrali privat podjetje, ki je cenovno ugodnejše, poleg pregledov pa bodo sami vodili evidenco o pregledanih gasilnikih in hidrantnem omrežju, ter poleg še (zastonj) izvedli usposabljenje zaposlenih za požarno varnost. (ukrepanje ob požaru ter gašenje začetnih požarov). Kljub vsej dodatni ponudbi pa bo strošek precej manjši kot sedaj.
Vseeno pa bo tu potrebna pogodba saj bodo praktično prevzeli odgovornost za brezhibnost gasilnikov in hidrantne opreme (obveščanje o preteku pregleda, servis in pregled).
Hudič je če gevint ni ta prav!