STROJNISTVO.com • Poglej temo - Katerega izbrati?

Katerega izbrati?

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a sven » 20.10.2008 7:59

franca napisal/-a:Vprašanje še za vas g. Izpust, ki uporabljate UG? Naš poslovni parter uporablja UG in sicer sedaj NX6 in ne more odpirati naših partov v proE-ju, ka šele da bi bili parametrični-tudi fajli v step formatu niso. V čem je problem, ali nima ustreznega vmestnika? V NX5 tudi niso mogli odpreti ProE parta??
Lp

Če ne morejo odpreti pro/e file-a, potem nimajo tega translatorja. NX namreč lahko odpira pro/e modele (solid in surface) in assembly-je.

Lp.
sven
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jerry_p » 20.10.2008 8:44

gregors2 napisal/-a:Mi smo v srednji strojni šoli imeli predmet Samoupravljanje s temelji marksizma. Pri strojnih elementih pa je profesor v 5 minutah pokazal CAD. Ampak kljub temu uporabljam 3D modelirnik in sem celo plačan za to delo.

Sodelovanje med programi pa si predstavljam takole. Spodaj je enostavni pločevinasti kos narejen v ProE wf3. Kosu je potrebno dodati tehnološke izvrtine za lakiranje. Po opravljeni spremembi bi rad ta kos zopet odprl v ProE WF3 in ga uporabil za zamenjavo obstoječega. Mislim da lahko to operacijo opravim samo s ProE wf3 (tudi proE katere koli druge verzije ni dober) in nobenim drugim programom (tudi z NX6 ne).

Če se motim me prosim popravite.

policax.zip

edit:
Dodajanje zip datotek mi ne dela, tako da sem uporabil zunanji stržnik.

Pozdravljen.

Jst upam, da sem te pravilno razumel. Ti hočeš na tem partu nekaj modificirati in ga potem zamenjati z obstoječim partom v enem sestavu in da to lahko narediš samo z wf3?

No če je moje sklepanje pravilno te bom moral popraviti, saj se tudi z ThinkDesign programom to lepo reši. Prikazal ti bom na tvojem primeru:
Tvojo datoteko sem prenesu v TD in potem ga predelu, tako da bom zbrisal ven nekaj lukenj, da bo razlika bolj opazna. Nato kliknem v zgodovinsko drevo in kliknem na komponento in izberem Replace. Izberem modificirano datoteko in delo je opravljeno.

Slika

Zamenjana komponenta, kar se vidi tudi v zgodovinskem drevesu.

Slika

Verjamem, da imajo tudi drugi programi to rešeno na takšen ali drugačen način.
V primeru, da sem zgrešil bistvo, tega odgovora ne jemlji resno. :)

Lep pozdrav!
jerry_p
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a gregors2 » 20.10.2008 11:55

Nisva se dobro razumela, jaz hočem moj kos ki je bil spremenjen z drugim programom zopet nazaj uvoziti v moj program.

Nekako takole:

Koda: Izberi vse
+---------+     +--------------+     +-----------+
|PRO/E WF3| --> | THINK DESIGN | --> | PRO/E WF3 |
+---------+     +--------------+     +-----------+

Hotel sem povedati, da za sodelovanje dveh ekip pri razvoju izdelka, obe ekipi potrebujeta do verzije enak program.
gregors2
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jerry_p » 20.10.2008 12:17

aha tako to misliš. Pa sej obstajajo nevtralni izvozi datotek kot so iges, step, tako da to tudi ni problem.
Je pa res težko pričakovati, da bi se dva različna programa 100% brala. ;) Drugače pa ma thinkdesign proe translator. ;)
jerry_p
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Izpust » 21.10.2008 11:01

Izvoz iz Pro/E je običajno problematičen. To je potrjeno na mojih izkušnjah kot tudi pri znancih, ki to večkrat rabijo. Celo na STEP zapisu se mu pogosto zalomi.
Da sploh ne govorimo o uvozu geometrije iz drugih sistemov v Pro/E. To zna biti prava katastrofa. V Pro/E potem ko si nekaj uvozil s tem skoraj nič več ne moreš kaj pametnega početi. Zato ti ostane le ponovno risanje celotnega Parta.

Kar je eden od vzrokov, zakaj WW odnosno Škoda zapušča ta sistem. WW je letos spomladi podpisal za 45.000 delovnih mest za nova Siemens CAD/CAM/PLM delovna mesta.
Izpust
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 21.10.2008 14:50

Izpust napisal/-a:Kar je eden od vzrokov, zakaj WW odnosno Škoda zapušča ta sistem. WW je letos spomladi podpisal za 45.000 delovnih mest za nova Siemens CAD/CAM/PLM delovna mesta.

Ta del izjave me malo moti. Vsi se hvalijo z desettisoči prodanih del. mest. Kot da ima tudi čistilka pri VW cad-cam sistem. A ni to malo pretirano. Saj tudi tak koncern ne more imeti (se mi ne sanja kako veliko je to) nekaj tisoč razvojnikov, kaj šele 45000.

Glede uvoza iz Proe: naprimer SW odpre (pa ne vedno, nažalost) direktno proejev part, seveda brez zgodovine, kot če bi odpiral naprimer step.
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Izpust » 21.10.2008 16:28

Cel VW koncern ima preko 450.000 zaposlenih po vseh tovarnah širom sveta. Sedaj odpušča 17.000 predvsem odministrativnih delavcev. Zaposluje pa preko 5000 novih inženirjev. Ja številka 45.000 je visoka. Lahko pa jo preverite na uradni Siemens spletni strani.
Izpust
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 21.10.2008 17:33

Izpust napisal/-a: Lahko pa jo preverite na uradni Siemens spletni strani.

No, s tem si povedal vse. Če bi se dalo to preveriti na VW uradni strani, bi (morda) verjel.
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Izpust » 21.10.2008 19:04

Čisto vse, kajti tudi na VW straneh to lepo lahko preberemo.
Zanimivo a ne ?
Izpust
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a muzikant » 22.10.2008 0:26

No še enkrat hvala vsem za predloge.
Sem že skoraj 100 % odločen da se naučim delati z Solid Works-om.
Za popolnega začetnika brez osnov bo to kar zahtevna zadeva ampak se bom potrudil.

Mogoče kdo ve koliko stane program SW?
muzikant
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Zmago1 » 22.10.2008 13:33

Da sploh ne govorimo o uvozu geometrije iz drugih sistemov v Pro/E. To zna biti prava katastrofa. V Pro/E potem ko si nekaj uvozil s tem skoraj nič več ne moreš kaj pametnega početi. Zato ti ostane le ponovno risanje celotnega Parta.

Mislim zdaj pa že pretiravate ej, če je to res kar ste napisali zgoraj sta samo dve možnosti, ali je pro/E tako zanič da se ne da popraviti uvoženih kosov ali pa vi kot operater še ne znate uporabljati pro/E ja tako dobro da bi to znali narediti.

Namreč vsakodnevno uporabljam SW2008 ravno za odpiranje in popravljanje vsakovrstnih file-ov, iges, step, parasolid itd, raztrgani, razčetverjeni, manjkajo površine, zjebane povezave, errorji na stikih...ma vse vidiš, ampak: še VSAKEGA sem popravil v solid, da sem ga lahko obdeloval naprej.

Mogoče pa ste izbrali napačen software?

Lp
Zmago1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a franca » 22.10.2008 18:49

Izpust napisal/-a:Izvoz iz Pro/E je običajno problematičen. To je potrjeno na mojih izkušnjah kot tudi pri znancih, ki to večkrat rabijo. Celo na STEP zapisu se mu pogosto zalomi.

Kar je eden od vzrokov, zakaj WW odnosno Škoda zapušča ta sistem. WW je letos spomladi podpisal za 45.000 delovnih mest za nova Siemens CAD/CAM/PLM delovna mesta.

Kje piše da VW opušča ProE??? Rad bi link. Vem, da uvajajo PLM od Siemensa, kar pa ni samo NX6, ampak cel sklop programov. ProE pa bo še vedno glavni modelirnik komponent motorja. Večina modelov, ki jih dobim od njih oziroma posrednikov je v proe-ju.

Kar se uvoza in popravljanja geometrije tiče, proe-ju in večini modelirnikov delajo največje probleme Catiini fajli, pa naj gre za step, iges ali catpart, popravljanje pa je stvar izkušenj in znanja.

Če že podajate reference je na tem linku http://www.eads.com/1024/en/Homepage1024.html ena od referenc podjetja PTC, kjer so uvedli PLM.

Mislim, da je link dovolj zgovoren.

Lp
franca
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a gregors2 » 23.10.2008 6:01

Cene CAD-ov so predvsem odvisne od konfiguracije.

Kolikor sem videl po Googlu se cene začnejo okoli 4500€.

Vidim, da Audax nudi en zelo osnovni paket ProE-ja za 2500€. Vendar je v tem paketu bolj malo stvari.

Potem so pa še tu letne vzdrževalne pogodbe, ki stanejo okoli 1000€.
gregors2
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a rok18 » 23.10.2008 10:56

franca napisal/-a:priporočam ti ProE!
Razlog:
-imajo ga na vseh strojnih srednjih šolah in faksih,
-ima največ uporabnikov v Sloveniji,
-relativno poceni glede na zmogljivost,
-odličen support,
-enostaven za uporabo,
-dober učbenik od Čretnika,
-z verzjijo WF 4.0 je krepko pred ostalimi kar se hitrosti tiče,

Tu je samo nekaj razlogov, odločitev je vsekakor tvoja, oziroma je pogojena s poslovnimi partnerji.

Lp

- Glede suporta bi se dalo velik napisat, po mojih izkušnjah ima Audaxs v primerjavi z ostalimi nikakvi suport (pomagajo ti študenti, kateri nimajo pojma). v veliko primerih mi niso znali pomagat!!!???

- Kar se tiče enostavnosti uporabe je SW veliko bol
enostaven.

- Pri SW imaš zelo dober help, tako da ne rabiš nobene kjige.

-O hitrosti konstruiranja pa nebi zgubljal besed, ker se bistveno ne razlikuje, mislim da je SW celo nekoliko hitrejši.

Sam delam v ProEju, če bi imel možnost izbire modelirnika pa bi si izbral Catijo vendar je licenca Catije predraga...
rok18
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a rok18 » 23.10.2008 10:57

franca napisal/-a:priporočam ti ProE!
Razlog:
-imajo ga na vseh strojnih srednjih šolah in faksih,
-ima največ uporabnikov v Sloveniji,
-relativno poceni glede na zmogljivost,
-odličen support,
-enostaven za uporabo,
-dober učbenik od Čretnika,
-z verzjijo WF 4.0 je krepko pred ostalimi kar se hitrosti tiče,

Tu je samo nekaj razlogov, odločitev je vsekakor tvoja, oziroma je pogojena s poslovnimi partnerji.

Lp

- Glede suporta bi se dalo velik napisat, po mojih izkušnjah ima Audaxs v primerjavi z ostalimi nikakvi suport (pomagajo ti študenti, kateri nimajo pojma). v veliko primerih mi niso znali pomagat!!!???

- Kar se tiče enostavnosti uporabe je SW veliko bol
enostaven.

- Pri SW imaš zelo dober help, tako da ne rabiš nobene kjige.

-O hitrosti konstruiranja pa nebi zgubljal besed, ker se bistveno ne razlikuje, mislim da je SW celo nekoliko hitrejši.

Sam delam v ProEju, če bi imel možnost izbire modelirnika pa bi si izbral Catijo vendar je licenca Catije predraga...
rok18
Novinec
Novinec

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov