epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
franca napisal/-a:Vprašanje še za vas g. Izpust, ki uporabljate UG? Naš poslovni parter uporablja UG in sicer sedaj NX6 in ne more odpirati naših partov v proE-ju, ka šele da bi bili parametrični-tudi fajli v step formatu niso. V čem je problem, ali nima ustreznega vmestnika? V NX5 tudi niso mogli odpreti ProE parta??
Lp

gregors2 napisal/-a:Mi smo v srednji strojni šoli imeli predmet Samoupravljanje s temelji marksizma. Pri strojnih elementih pa je profesor v 5 minutah pokazal CAD. Ampak kljub temu uporabljam 3D modelirnik in sem celo plačan za to delo.
Sodelovanje med programi pa si predstavljam takole. Spodaj je enostavni pločevinasti kos narejen v ProE wf3. Kosu je potrebno dodati tehnološke izvrtine za lakiranje. Po opravljeni spremembi bi rad ta kos zopet odprl v ProE WF3 in ga uporabil za zamenjavo obstoječega. Mislim da lahko to operacijo opravim samo s ProE wf3 (tudi proE katere koli druge verzije ni dober) in nobenim drugim programom (tudi z NX6 ne).
Če se motim me prosim popravite.
policax.zip
edit:
Dodajanje zip datotek mi ne dela, tako da sem uporabil zunanji stržnik.

+---------+ +--------------+ +-----------+
|PRO/E WF3| --> | THINK DESIGN | --> | PRO/E WF3 |
+---------+ +--------------+ +-----------+

Izpust napisal/-a:Kar je eden od vzrokov, zakaj WW odnosno Škoda zapušča ta sistem. WW je letos spomladi podpisal za 45.000 delovnih mest za nova Siemens CAD/CAM/PLM delovna mesta.

Da sploh ne govorimo o uvozu geometrije iz drugih sistemov v Pro/E. To zna biti prava katastrofa. V Pro/E potem ko si nekaj uvozil s tem skoraj nič več ne moreš kaj pametnega početi. Zato ti ostane le ponovno risanje celotnega Parta.

Izpust napisal/-a:Izvoz iz Pro/E je običajno problematičen. To je potrjeno na mojih izkušnjah kot tudi pri znancih, ki to večkrat rabijo. Celo na STEP zapisu se mu pogosto zalomi.
Da sploh ne govorimo o uvozu geometrije iz drugih sistemov v Pro/E. To zna biti prava katastrofa. V Pro/E potem ko si nekaj uvozil s tem skoraj nič več ne moreš kaj pametnega početi. Zato ti ostane le ponovno risanje celotnega Parta.
Kar je eden od vzrokov, zakaj WW odnosno Škoda zapušča ta sistem. WW je letos spomladi podpisal za 45.000 delovnih mest za nova Siemens CAD/CAM/PLM delovna mesta.

franca napisal/-a:priporočam ti ProE!
Razlog:
-imajo ga na vseh strojnih srednjih šolah in faksih,
-ima največ uporabnikov v Sloveniji,
-relativno poceni glede na zmogljivost,
-odličen support,
-enostaven za uporabo,
-dober učbenik od Čretnika,
-z verzjijo WF 4.0 je krepko pred ostalimi kar se hitrosti tiče,
Tu je samo nekaj razlogov, odločitev je vsekakor tvoja, oziroma je pogojena s poslovnimi partnerji.
Lp

franca napisal/-a:priporočam ti ProE!
Razlog:
-imajo ga na vseh strojnih srednjih šolah in faksih,
-ima največ uporabnikov v Sloveniji,
-relativno poceni glede na zmogljivost,
-odličen support,
-enostaven za uporabo,
-dober učbenik od Čretnika,
-z verzjijo WF 4.0 je krepko pred ostalimi kar se hitrosti tiče,
Tu je samo nekaj razlogov, odločitev je vsekakor tvoja, oziroma je pogojena s poslovnimi partnerji.
Lp

Vrni se na ProEngineer Wildfire
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov