Napisal/-a Lukec » 1.9.2004 7:47
Lahko rečem, da se strinjam s teboj, čeprav je moj staž v konstruiranju bistveno krajši. Sam sicer ne delam na področju orodjarstva, ampak nima veze, razmere so podobne tudi na drugih področjih strojegradnje. Čeprav sem še dokaj mlad sem delal že na kar nekaj modelirnikih, okvirno poznam FEM in CFD. V podjetju v katerem trenutno delam se tridimenzionalno modeliranje šele dobro vpeljuje. Toda gre samo za tridimenzionalno modeliranje in nič drugega.
Dejstvo je, da je potem predstava lahko res nekoliko boljša (sploh za iste, ki nismo nikoli poslušali opisne geometrije in podobnih stvari). Tudi delavniško dokumentacijo je potem enostavneje izdelat. To pa je tudi vse. Saj nekaj je, ni pa mogoče niti dvajset procentov tistega kar recimo omogočajo povprečno napredni sistemi.
Mladi imamo mogoče tukaj eno majhno prednost, ker nismo obremenjeni s prejšnjim načinom dela. Seveda pa smo zelo omejeni s tem da naše idejo običajno ne najdejo ušes.....in verjemite mi, da niso vse slabe! Zakaj to pišem.......ne gre za kritiko ACAD. Gre za to, da se v našem okolju novosti še vedno zelo, zelo težko sprejemajo....in novi načini mišljenja prav tako! ACAD je bil novost nekoč. Danes ni več!
Luka