Zanima me ali lahko v Inventorju (v assembliju) naredim sledečo zamisel:
Dva part-a bi se gibala eden proti drugemu in ko bi se dotaknila, bi se na partu1 odštel skupni volumen?
Torej part 1 bi bil manjši po koliziji.
To rabim zato, ker razvijam strojček za ostrenje svedrov. Part1 je sveder, part2 pa brus. Ko bi se sveder in brus dotaknila, se naj bi na svedru odštel volumen, ki je prišel v kolizijo.
Sveder rotira okrog rdeče osi, brus pa stoji.
To boš težko izdelal z inventorjem, pa tudi marsikaterim drugim programom.
Če razvijaš to, določi približne pozicije, izdelaj pa tako, da je možno posamezne pozicije nastavljati, prav tako kot. Kolikor jaz vem, bi za vsak sveder potreboval drugačno pozicijo..
Še zmeraj pa mislim, da bi to lažje izpeljal s CAM programom.
Po sliki sodeč se sveder zavrti po samo eni osi, kar pomeni da lahko dobimo obliko svedra tako da dvokliknemo na sveder, potem dvokliknemo na tisti krog ki je pravokoten na os rotacije, v to skico narišemo krog ki ima središče v isti točki kot ta krog na katerem rišemo in je tangenten na obod brusa, potem narišemo še en krog ki je večji od tega ki smo ga narisali, nastali kolobar extrude cut čez sveder in tako dobimo obliko svedra?
Edit: Zdajle šele videl da os rotacije ni pravokotna na os vrtenja brusa :/ Če hočeš mi lahko pošlješ datoteke (pack and go) na e- mail ali pa jih objaviš na forum pa ti bom jst naredu obliko svedra, ker če grem zdaj to opisovati z besedam bom napisal ravno cel roman? Potem boš pa že videl kako sem naredil.