Napisal/-a Freakylion » 18.3.2008 20:38
Lep pozdrav,
Sem se malo igral in ugotovil naslednje. Mogoče je to večini znano oziroma logično, meni pa ni bilo. V kolikor zrcališ tisti part, ki je označen s (f) - običajno prvi part, ki ga postaviš v sestav in je v njem fiksiran, potem je zrcaljen part odvisen od zrcalne ravnine oziroma je prav tako fiksiran v sestavu.
V kolikor pa zrcališ tisti part, ki si ga z mate-ji popolnoma definiral (nima predznaka -), pa zrcaljen part ni fiksiran oziroma definiran v prostoru in ga je potrebno ponovno pozicionirati z mate-ji.
Iz tega sem ugotovil, da se da tisti part, ki ga želiš zrcaliti v odvisnosti od ravnine, najpref fiksirati v prostoru. Kljub temu, da je z mate-ji popolnoma definiran, ga lahko še dodatno fiksiraš (desni klik na njega in fix, da se pred njim pokaže (f)).
Ali mi lahko kdo razloži, kakšna je razlika med tistim partom, ki spredaj nima ničesar (za - vem kaj pomeni) in tistim, ki ima spredaj (f). Če ni bistvene razlike, potem lahko part, ki ga želim zrcaliti v odvisnosti od ravnine, kljub temu, da ga pozicioniram z mate-ji, še fiksiram (f) in šele nato zrcalim.
Prosim za komentar.
Hvala.