STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kako peveriti podjetje iz tujine

Kako peveriti podjetje iz tujine

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Kako peveriti podjetje iz tujine

OdgovorNapisal/-a Polimeris » 4.2.2019 16:23

Gotovo vas precej dela s tujino pa me zanima, kako rešujete z zaupanjem do novih podjetij. Ali se to da kam pogledati, kot na naš Ajpes ali Bizi, da vidiš, če podjetje vsaj približno dela oziroma, da sploh obstaja. Trenutno imam namen pri Dancih nabaviti en šlepar surovine pri:

Polyloop ApS
J. Schilgen Vej 7
DK-6360 Tinglev

Tel: +45 7020 1868
Mobilni: +45 2043 0868
Mail: fb@polyloop.dk
Web: http://www.polyloop.dk
SE številka: 29512558

Zaenkrat vse komunikacije korektne in vse štima, me pa vseeno malo skrbi, kaj bo, ko enkrat nakažem kupnino. Videti je, da firma obstaja, čeprav je tudi to lahko nateg. Pa tudi, če je, bi rad malo preveril, kako stojijo. Da mi ne bi po plačilu samo javili, da je šlo v stečajno maso???

Če je kdo, ki se kaj spozna na takšne probleme, bi bil zelo hvaležen za kak nasvet.

Lp, Uroš
Polimeris
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Kako peveriti podjetje iz tujine

OdgovorNapisal/-a robit » 4.2.2019 21:20

Precej je kredibilnih agencij za prevejanje bonitetnih ocen. Omenjam zaenkrat samo dve.

Za večje posle je še vedno nujen osebni stik; ne glede na to da poteka večina komunikacije lahko na daljavo. Letalo ali avto in na prvi sestanek osebno - tudi za manj kot en šleper.... Taka je naša praksa. ;)

Bonitetne ocene tujih podjetij lahko preveriš preko Ajpesa in Bisnode. Še nekaj agencij lahko predlagam. Za preverjanje enega podjetja je pri resnem poslu cena res smešna.

S Skandinavci zadeve štimajo bolj kot z Germani... ;)
robit
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov