epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
pivolcan napisal/-a:Pohodna plošča dvigala bo vedno v zgornjem položaju .

pivolcan napisal/-a: .Stopnice so na sredini manjšega hodnika
.Sedaj bi odprtino za lift prestavil v vogal prostora.

vili napisal/-a:pivolcan deluje kot butal... kovač: če bo špičasto bo kramp, če bo pa ploščato pa lapata...

Žerjavar napisal/-a:Če nekdo v lastni režiji naredi lift za svojo (družinsko) uporabo pa avtomatsko prevzame vso odgovornost za uporabo, razen če ni zahteval in dobil mnenja o varstvu pri republiškem inšpektorju.

Žerjavar napisal/-a: Nekdo ki pomaga pri izdelavi naprave, za katero ve, da ne izpolnjuje varnostnih pogojev je sokriv nesreče. Jaz ne bi želel biti sostorilec.

Žerjavar napisal/-a:Tisti, ki le malo o problemu vedo, dajejo le malo uporabne nasvete, kdor pa o problemu kar nekaj ve, pa ne bo dajal nasvetov, ker se zaveda, da ve premalo. Onih, ki bi lahko dali uporabne nasvete pa ni, saj nimamo proizvajalca (projektanta) liftov niti za zasebno uporabo, kaj šele za javno uporabo.

fikus_ napisal/-a:Poleg odgovornosti, avtor teme pričakuje, da mu bo nekdo dal neke skice, po katerih bo izdelal. In kot avtor skic, si odgovoren, vprašanje, ali bo res tako narejeno, kako dobri bodo zvari,....
Saj dokler gre, dokler se komu ne zgodi kaj, potem pa najprej iščejo papirpologijo, avtor bo rekel, saj mi je oni dal skice, jaz sem samo po teh naredil,....
Me je nekdo pred precej leti hotel nekdo namočiti za svoje šalabajzerstvo in bližnjice pri izvedbi, začela sva pa ravno na tem forumu, po sistemu, samo to rabim, potem še to, in še to ,... dokler ni dobil zastonj praktično o vse,... ko je pa izdelek popustil, sem bil pa po njegovem jaz kriv. Rešilo me je, da zadeva ni bila izdelana po načrtih, so ubrali veliko bližnjic, od uporabljenih materialov, do varjenja, kot bi gledal, kako lastovke gradijo gnezda (s tem da lastovke naredijo boljši končni rezultat).

Vrni se na Konstruiranje in mehanika
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov