epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Tudi pri na ta način izdelani konstrukciji je potrebno preračunati potrebno debelino fiberglasa. Morda bi namesto tvojih 5 mm zadoščalo 4 mm in je takoj 20% ceneje. Morda pa bo 5 mm močnejši veter zmečkal?Deutz napisal/-a: bi izdelal kalup 1/12 obsega (rezina) in v njem iz "fiberglasa" (cca 5mm debeline) naredil 12 enakih kosov sa sestavit..
Ne vem pa zakaj bi pirh moral biti pokonci

Žerjavar napisal/-a:....kako postaviti kokošje jajce na tanjši konec, da se ne prevrne.

Moja prošnja še vedno velja.Žerjavar napisal/-a:Sem nekaj naumil, za višino 4 m, vendar peš ne morem (preveč časa) priti do uporabnega približnega izračuna nosilnosti. Če je komu izziv stvar modelirati in potem poračunati trdnost, bom podal vse razpoložljive podatke.

Žerjavar napisal/-a:Moja prošnja še vedno velja.Žerjavar napisal/-a:Sem nekaj naumil, za višino 4 m, vendar peš ne morem (preveč časa) priti do uporabnega približnega izračuna nosilnosti. Če je komu izziv stvar modelirati in potem poračunati trdnost, bom podal vse razpoložljive podatke.

Se priporočam. Se nič ne mudi. Tudi jaz smatram le kot zanimivost. Predvsem me zanima razlika med približki peš računa in eksaktnimi vrednostmi napetosti. V tem trenutku računam le na izdelavo kakega modela višine manj kot 1 m, da vidim tudi, kako bi izpadla moja zamišljena oplata (tekstil in purpena).Pek napisal/-a:Izgleda zanimivo. Bi se lotil, vendar imam rahlo gužvo na drugih projektih. Ob priliki.

Žerjavar napisal/-a:Ni bistven verski praznik. Bistven je izziv, kako oblikovati poceni izvedbo oblikovno neobičajne gradbene konstrukcije. Da mi boš bolj verjel, prilagam fotko konstrukcije vrtne ute izpred kakih 15 let - moj projekt, izračun in izdelava.
Bistvena razlika: površina ute je sestavljena iz mnogih ravnih ploskev trikotne oblike, jajce pa bi moralo biti lepo zaobljene površine = kot ritka.

Lupina kot lupina. Velikost ni bistvena. Pri tej me malo presenečajo 4 kotne ploskve med nosilci. Do sedaj sem v glavnem videval take s trikotnimi. Sem zasledil tudi, de je prikazano umetnost. Sem sam to doživel, ko je moja podobna vrtna uta pristala pri znanem ustvarjalcu računalniške umetnosti. Jo je hotel imeti kot paviljon na razstavah. Kako leto pozneje sem jo videl na RTS, sedaj pa že vsaj 10 let ne.Deutz napisal/-a:Kaj pa praviš na to lupino ?

Vrni se na Konstruiranje in mehanika
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost